Rukomet

Sigurna pobjeda bh. rukometaša protiv Kosova u Đakovici

reprezentacija
06.01.2016.
u 21:15

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je reprezentaciju Kosova u Đakovici rezultatom 33:29 u trećem kolu grupe A kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2017. godine.

Bh. selekcija je odmah na početku povela rezultatom 2:0, a u petoj minuti semafor je pokazivao 2:4. Za goste su pogađali Ovčina, Malinović dva puta i Prce.

Igrala se 7. minuta kada je Ovčina pogodio za 3:6. No, već u narednom napadu Terzići smanjuje na dva gola prednosti. Raspoloženi Ovčina svojim trećim golom vratio je na plus tri.

Bh. rukometaši su nastavili dominirati parketom. Tako je u 13. minuti bilo šest razlike za bh. tima – 4:10. Međutim, reprezentacija Kosova sa dva brza pogotka smanjuje na pristojnu razliku. Potom ponovo slijedi dobra igra bh. nacionalnog tima, a u 17. minuti bilo je 6:13.

Izabranici Dragana Markovića vodili su 7:15, a domaći su sa četiri vezana gola smanjili na četiri razlike.

Onda je Damir Halilković vratio značajniju prednost za BiH. Nakon prvog poluvremena semafor je pokazivao 13:17. Prvi dio pokazao je da je bh. reprezentacija kvalitetnija od suparnika i da pobjeda neće doći u pitanje. Kapiten bh. tima Nikola Prce postiže dva pogotka na otvaranju drugog poluvremena. No, i domaći su pogodili u tri navrata i smanjili na minu tri 16:19. Imala je reprezentacija Kosova priliku da se još više približi, ali nisu uspjeli poentirati. To je kaznio Bečić koji je vratio plus četiri.

U 43. minuti Prce postiže osmi pogodak za BiH. Dvije minute poslije Ovčina pogađa za 18:25, ali Terzići novim golom smanjuje na šest razlike. Nekoliko minuta poslije bilo je 20:27, a nakon toga domaći postižu tri pogotka i smanjuju na četiri razlike. Burić je u 53. minuti vratio plus pet.

Igrala se 56. minuta kada je Prce postigao svoj deveti gol za 26:31. Ramadani je potom istrčao kontranapad i smanjio na četiri razlike. Rezultat je na kraju glasio 29:33. Ostalo je četiri razlike kao na poluvremenu.

Bh. rukometaši trenutno su prvi na tabeli sa pet osvojenih bodova u tri odigrane utakmice. Naredni meč je za tri dana u Tuzli protiv istog rivala.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije