ŠIROKI BRIJEG U turskoj Antalyji upisali treću pobjedu svladavši poljsku momčad Bytoviju 2:1

Šesta pobjeda u sedmom nastupu na pripremama, zabili Wagner i Kresinger

nogomet
Foto: VL FOTO
14.02.2015.
u 10:05

Musine su “postrojbe” igrale protiv slovačke Dunajske strede, danas ih čeka ogled protiv danskoga Odensea

Nakon pobjeda protiv kineskoga Changchun Yataia (1:0), te kazahstanskog Atyraua (također 1:0), Široki je Brijeg slavio i u trećoj utakmici koju je u turskoj Antalyji igrao protiv poljskoga drugoligaša Bytovie (2:1),pogocima Wagnera i Kresingera. Prvo poluvrijeme sastav Bilobrk, Peko, I. Džidić, Pandža, Marković, Kožul, Plazonić, Wagner, Tai, Zakarić i Buhač vezao je fini vez i gotovo izbezumio Poljake.

Nadmoć

Uz potpunu nadmoć, Širokobriježani su stvorili 6 – 7 izrazitih prigoda i prema izjavi trenera Slavena Muse odigrali najbolje poluvrijeme u sedam dosadašnjih pripremnih utakmica. No, na odmor se otišlo s minimalnom prednošću (1:0). Pogodak je u 27. minuti postigao Wagner. Plazonić, Kožul, Buhač i društvo promašili su naizgled nepromašive prigode. U nastavku je Musa uveo novu jedanaestoricu: Soldo, Karačić, D. Džidić, Brekalo, Barišić, Landeka, Kožulj, Pehar, Lončar, Ivanković i Kresinger. Čini se kako su ovi momci gledajući nadmoć svojih kolega iz prvoga poluvremena pomislili da će lako napuniti poljsku mrežu, no Bytovia je u nastavku zaigrala znatno bolje i bila u najmanju ruku ravnopravna, pa je u 67. minuti rezultat izjednačen. Ipak, u samoj završnici, u 88. minuti, uporni je Kresinger zabio pogodak za 2:1 pobjedu.

Nove utakmice

Musa je isprobao dvije momčadi, pa samo lakše ozlijeđeni Ćorić, Menalo i Ćorluka, te treći vratar Marić nisu odigrali ni minutu. Sinoć kasno Širokobriježani su igrali novu, četvrtu utakmicu na turskom jugu protiv slovačke Dunajske strede. A danas poslijepodne čeka ih posljednja utakmica prije povratka kući. Protivnik će biti danski Odense. Povratak kući planiran je za nedjelju. Uvjeti u Antalyji bili su uistinu idealni. Bude li vrijeme u Hercegovini lijepo kao u većem dijelu zime, i nastavak priprema trebao bi se odvijati u skladu sa željama stručnoga stožera. Sljedeće subote planirana je posljednja proba uoči nastavka prvenstva. Bit će to utakmica na Blatu protiv Veleža. Ciljevi u nastavku sezone ne taje se – Široki Brijeg želi ostati na čelu ljestvice, gdje je i prezimio, te osvojiti treći naslov prvaka BiH. Jesenska prednost pred prvim pratiteljem Sarajevom je mala, samo dva boda, a u pratnji su još Zrinjski, Olimpic i Željezničar. No, Širokobriježani misle kako imaju snage i znanja za osvojiti naslov, iako uvažavaju vrijednosti Sarajeva i ostalih suparnika. I u Kupu BiH ambicije Širokobriježana su velike, jer su već u četvrtfinalu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije