Premijer liga BiH

Seriju pobjeda aktualnog prvaka zaustavio Leotar, podijelili bodove

Sportsport
16.10.2022.
u 17:03

Pet susreta u nizu Zrinjski je pobjeđivao, ali je danas u Trebinju osvojio "samo" bod. U duelu s Leotarom bilo je 1:1. Aktualni prvak igra u sjajnoj formi, s utakmicom manje je lider na ljestvici, ali danas nije uspio odnijeti čitav plijen s gostovanja kod posljednjeplasirane ekipe prvenstva. 

Na početku utakmice gosti dolaze do gola koji je poništen jer je Janković bio u zaleđu, ali se ubrzo nakon toga ponovno tresla mreža Leotara, a ovaj put sve je bilo čisto, piše Sportsport.

Niko Janković je fantastičnom asistencijom proigrao Nemanju Bilbiju, koji je lob udarcem pogodio za svoj deveti ovosezonski pogodak i sada se Mirsadu Ramiću, napadaču Igmana, primakao na samo jedan gol na listi najboljih strijelaca.

Zrinjski je nakon vodstva kontrolirao utakmicu, Leotar jalovo napadao, no ipak u 40. minuti izjednačio. Haris Handžić je postigao eurogol iz slobodnog udarca s nekih 17 metara.

Početkom drugog dijela Tičinović pogađa, ali opet je pomoćni sudac podigao zastavicu i označio zaleđe. Ostatak utakmice donosi nam veliku borbu, ali i dvije velike prilike za goste. Bilbija i Janković su sjajno šutirali sa 10 i 20 metara, ali Puletić je fenomenalnim obranama spasio domaće.

S obzirom na sve, definitivno će domaći biti mnogo zadovoljniji bodom jer su njime dobili na samopouzdanju, ali se sada još više priključili toj borbi za opstanak u najvišem rangu. 

Novi trener Marko Maksimović donio je Leotaru dozu borbenosti koju nisu imali i sasvim sigurno da u klubu mogu biti zadovoljni zbog njegovog angažmana.

Zrinjski za sedam dana dočekuje ekipu Sloge, Leotara čeka novo domaće iskušenje i još jedan jako težak ispit jer mu dolazi Široki Brijeg, koji je trenutno uz Zrinjski u najboljoj formi i najdirektniji mu rival u borbi za titulu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?