EKSKLUZIVNO

Senzacionalni transfer: Engleski velikan daje 10 milijuna eura za hrvatskog napadača

01.05.2022.
u 16:20

U Zagreb je jučer, rano prijepodne, sletio posebni izaslanik čelnika West Hama. Steve Potts, koji je cijeli svoju karijeru proveo u londonskom klubu (400 utakmica), došao je pogledati sraz Osijeka i Istre, a zanima ga samo jedan igrač...

U Zagreb je jučer, rano prijepodne, sletio posebni izaslanik čelnika West Hama. Steve Potts, jedan od skauta West Hama koji je cijeli svoju karijeru proveo u londonskom klubu (400 utakmica), došao je pogledati sraz Osijeka i Istre.

Glavni razlog je Dion Drena Beljo, dvadesetogodišnji napadač Istre koji ove sezone igra u sjajnoj formi. Englezi već neko vrijeme prate Belju i navodno su spremni izdvojiti višemilijunski iznos za Osijekova napadača koji zadnju godinu dana igra na posudbi u klubu iz Pule.

Prema nekim informacijama, početna cijena od koje bi licitacija za Belju krenula bila bi šest milijuna eura. Bio bi to najskuplji izlazni transfer u povijesti Osijeka. Do sada taj rekord drži transfer Mirka Marića u Monzu koji je iznosio 4.5 milijuna eura. Dobro upućeni izvori u ovoj priči sugeriraju da su Englezi spremni ići i do 10 milijuna eura!

Inače, Beljo je na trećem mjestu ljestvice najboljih strijelaca u hrvatskoj Prvoj ligi s 13 pogodaka. Isto toliko do sada je postigao i Marko Dabro. Beljin put počeo je u Cibaliji. Tamo je ovaj napadač igrao za omladinske selekcije, a kasnije i za seniorsku momčad. Prije tri godine prešao je u drugu momčad Osijeka, u kojoj se nametao dvije godine.

Napokon, prije godinu dana promoviran je u Osijekova prvotimca, a potom poslan na posudbu u Istru 1961. Taj potez pokazao se jako dobrim jer mu Istra savršeno odgovara. Uostalom, pokazao je to sjajnom izvedbom ove sezone. U stasitom Belji Englezi možda vide i igrača savršenih gabarita za čvrsti otočki nogomet.

Iako je visok 195 centimetara, Beljo je, zanimljivo, samo dva pogotka zabio glavom. Igrač je koji više voli loptu u noge. Nogometni skauti koji su ga pratili zadnjih mjeseci skloni su procjeni da će mu poboljšati učinak glavom, pored urođenog osjećaja za igru s loptom. To će ga učiniti još kompletnijim napadačem. Još u ranim počecima, o Belji su pričali kao o Zlatanu iz Vinkovaca, s jasnom aluzijom na Ibrahimovića. No, Dionu se više sviđa Ronaldo, a od novije generacije Haland i Vlahović.

Zanimljivo, Beljo je svojedobno trebao postati najmlađi debitant u hrvatskoj ligi, sa 16 godina i jednim danom, no uoči te seniorske utakmice ozlijedio se igrajući za juniore. Tako je Marko Dabro, sa 16 godina i dva dana i dalje najmlađi debitant.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije