PAO MURRAY!

Senzacija u Madridu: Borna Ćorić izbacio prvog igrača svijeta!

Foto: Pixsell
11.05.2017.
u 19:14

Hrvatskom tenisaču ovo je druga pobjeda protiv Britanca u njihovom četvrtom međusobnom ogledu.

Borna Ćorić priredio je senzaciju u osmini finala turnira u Madridu, pobijedio je prvog igrača svijeta - Andyja Murraya sa 2:0 u setovima (6:3, 6:3)! Hrvatskom tenisaču ovo je druga pobjeda protiv Britanca u njihovom četvrtom međusobnom ogledu. Borna je slavio i u četvtfinalu Dubaija 2015. godine (6:1, 6:3).

Zagrepčanin je u prvom setu triput oduzeo servis renomiranijem suparniku. Borna je poveo 3:2, ali Murray mu je odamah uzvratio oduzimanjem servisa. Potom je na Britančevom servisu ponovno bolji bio Ćorić (za 4:3) da bi to isto učinio i kod vodstva 5:3. Drugi set bio je mnogo izjednačeniji, a Ćorić je uspio na samom kraju dočekati Britančev pad koncentracije. Pri vodstvu 4:3 oduzeo mu je servis i onda dovršio posao za veliki trijumf.

Postao je prvi igrač u povijesti turnira Masters 1000 serije u Madridu, koji je stigao do četvrtfinala kao 'sretni gubitnik' iz kvalifikacija.

Nakon pobjeda nad Murrayjem te Nijemcem Zverevim i Francuzom Herbertom, Bornu u četvrtfinalu očekuje meč protiv boljeg iz okršaja Austrijanca Dominica Thiema (9. na ATP ljestvici) i Bugarina Grigora Dimitrova (12.). Protiv najboljeg bugarskog tenisača nije nikada igrao, a 23-godišnjeg Austrijanca je pobijedio sa 6:1, 7:5 na tvrdoj podlozi u Miamiju ove godine.

Ćorić je 59. igrač na ATP ljestvici, a u posljednje vrijeme znatno je podigao formu pa je moguć njegov napredak u poretku. Sredinom travnja osvojio je i prvi turnir u karijeri. U Marakešu je u finalu pobijedio Nijemca Philippa Kohlschreibera 5:7, 7:6 (3), 7:5. Bio je to sjajan meč u kojem se Ćorić nekoliko puta vraćao iz izgubljene situacije i nakon dva sata i 40 minuta igre ipak stigao do pobjede.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije