Karate

Seniorska i juniorska ekipa SKK Neretva osvojile naslove

30.11.2017.
u 08:22

Na ekipnom državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine, održanom u Sarajevu, ženska seniorska ekipa Sveučilišnog karate kluba Neretva osvojila je naslov državnih prvakinja za 2017. godinu pobijedivši u finalu ekipu Bosne iz Sarajeva, što je ukupno drugi naslov ženske ekipe nakon one osvojene 2014. godine. Za ekipu Neretve nastupili su Ivona Ćavar, Marija Sušac, Iva Klepić i Matea Noah Medić, a prve tri djevojke Ivona, Marija i Iva bile su u ekipi i kada su prije tri godine donijele prvi ekipni naslov u Mostar u ženskoj konkurenciji te su aktualne državne prvakinje u svojim kategorijama u pojedinačnoj konkurenciji, a Lanu Džidić, koja je tada nastupala, izuzetno uspješno naslijedila je izvrsna mlada 18-godišnja natjecateljica Matea Noah Medić.

Put do finala

Na putu do finala pobijedile su u prvom kolu ekipu iz Goražda, da bi u drugom kolu bile bolje od ekipe iz Vogošće. U finalu su uzvratile ekipi sarajevske Bosne za poraz u finalu na prošlom prvenstvu kada su bile druge te su se s naslovom prvaka ponovno vratile u Mostar gdje, s obzirom na rezultate koje postižu natjecateljice kluba u pojedinačnoj konkurenciji posljednjih nekoliko godina i dominaciju u BiH, i pripada. Brončane medalje osvojile su ekipe Goražda i Tuzle.

Muško ekipno zlato osvojila je ekipa Championa iz Ilidže koja je obranila naslov, a muška ekipa Neretve zbog ozljeda nije nastupila na ovom prestižnom natjecanju.

Zlato i za juniorke

Ženska ekipa SKK Neretve u konkurenciji mlađih seniorki od 18 do 21 godine (U21) također je osvojila zlato, a za ekipu su nastupile Matea Noah Medić, Ajla Mahmutović, Anita Tadić i Katarina Sušac, s pričuvama Anđelom Soldo i Ivanom Galić, te su potvrdile dominaciju Neretve u ženskom karateu. Juniorke su osvojile srebro izgubivši tijesno u finalu od ekipe iz Tuzle, a nastupile su u sastavu Monika Rajić, Tea Rozić, Nikolina Dujmović i Iris Ćorić.Ekipa je bila pod vodstvom šefa stručnog stožera Miroslava Klepića te Zdenka Klepića i Drage Rajića. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije