STOTINE NAVIJAČA NA TRENINGU

Šećerbegović: Ćiro će uspjeti u Tuzli, samo se bojim radnji izvan terena

ciro
Foto: VL FOTO
19.01.2014.
u 10:51

Stotine navijača dočekalo ga je velikim pljeskom, stariji kibici sa crno-crvenim kapama tapšali su Ćiru, pozdravljali ga, tepali mu “majstore, ti ćeš nas spasit’”

Ćiro Blažević imat će u Tuzli na treningu veći prosjek gledanosti nego Lokomotiva na svojim utakmicama u Maksimiru. I u subotu ujutro Ćiro je izazvao delirij uoči prvoga treninga na oronulome Tušnju.

Stotine navijača dočekalo ga je velikim pljeskom, stariji kibici sa crno-crvenim kapama tapšali su Ćiru, pozdravljali ga, tepali mu “majstore, ti ćeš nas spasit’”... I nije Ćiro mogao sakriti koliko je ganut, sa svakim je stao, pozdravio se, fotografirao, zagrlio se. Ta pažnja, to titranje, privrženost raje jedino je što ga drži na životu. Ali mu istodobno i ne da spavati...

- Kako ću spavati kad vidim ovo! I koliko god mi sve to laska, toliko me i plaši; što ako ne uspijem! Ta silna euforija začas se okrene na drugu stranu... - zabrinuto govori Ćiro.

Njegovu zebnju pojačava svaki novi trening, jer iskusno trenersko oko odmah uočava koliko je njegova nova momčad zapravo deficitarna. Toliko igrača (čak 29 na prvom treningu), a među njima - nigdje igrača... I zato je Ćiro već zapovijedio predsjedniku Husiću da pod hitno pribavi bar jedno pojačanje u svakoj liniji. Navijači Slobode, oni mangupi koji se nazivaju Fukarama, častili su novoga trener jučer na treningu sa “Ćiro, pederu” iz zafrkancije, ali i sa “Ćiro, majstore”, uz ovacije kakve odavno nitko na Tušnju nije doživio.

Negdje među rajom sakrio se i jedan od najboljih igrača Slobode svih vremena, čuveno krilo Dževad Šećerbegović (59), bivši reprezentativac Jugoslavije, danas direktor stadiona Tušanj i SDP-ov vijećnik u Gradskoj skupštini. I on pozdravlja Ćirin dolazak...

- Ovo kako je Ćiro dočekan zaista je bila reakcija ljudi iz srca, iskrena, spontana. Svi mi ovdje znamo kakvog smo velikoga trenera dobili. I iako se o Ćiri često govori kao da je marketinški proizvod, za mene je on uvijek bio samo trener, pravi trener. Svugdje gdje je bio napravio je rezultat, a zadivljujuća je pozitivna energija koju danas širi oko sebe – kaže Šećerbegović.

Prisjetio se jednoga sraza s Ćirom.

- Vodeći šampionski Dinamo, sjajno je taktički vodio utakmicu. Moga nekadašnjega cimera Ismeta Hadžića stavio je na desnoga beka i naredio mu da mora mene čuvati. Znao je Ćiro da ako zaustavi mene da je zaustavio i Slobodu. I Hadžija me strpao u džep, završilo je 0:0 – priča popularni Šećer.

Hoće li Ćiro uspjeti u Tuzli?

- On će Slobodi donijeti pobjednički duh, posložit će momčad, probuditi motiv kod igrača, jer je u tome isto majstor. Ali, bojim se onih drugih radnji, izvan terena, znate, ovo je ipak Bosna, svega ima... Bude li sve regularno i normalno, vjerujem u povratak u Premijernu ligu – zaključio je Šećerbegović.

Ćiro i igrači Slobode bili su sinoć gosti dvorane Mejdan, na košarkaškoj utakmici Slobode i Čapljine. Tuzlake vodi Damir Mulaomerović i na svakoj domaćoj utakmici ima punu dvoranu, 5000 gledatelja. To je još jedna Ćirina hipoteka u Tuzli; pa neće valjda Mulini košarkaši imati veći prosjek gledanosti od njegovih “tatara”...

Ključne riječi

Komentara 1

BK
B Kosa
19:13 19.01.2014.

siguran sam da ce Blazevic postici neki uspjeh i da ce pomoci slobodi

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije