NEVJEROJATAN PORAZ

Savo Milošević progovorio o svojoj budućnosti nakon što BiH nije uspio odvesti na Euro

Savo Milošević
NSBiH
22.03.2024.
u 08:03

- Od 80. minute bi iskusnije momčadi držale igru ​​i stvarima izvan lopte usporile igru, mi to nismo napravili i zato primili smo dva gola. Ako smo mislili natjecateljski i iskusno, ozbiljne momčadi zaustavljaju utakmicu, nema puno žive igre, puno prekida gdje vrijeme teče, ali mi to nismo napravili.

Nogometaši Ukrajine izborili su finalnu utakmicu u svom dijelu dodatnih kvalifikacija za odlazak na EURO nakon velikog preokreta u završnici i pobjede 2-1 u Zenici protiv Bosne i Hercegovine. U finalnom susretu Ukrajina će biti domaćin na neutralnom terenu protiv Islanda koji je u Budimpešti, u drugom polufinalu ovog dijela baraža, pobijedio Izrael 4-1.

Nogometaši Bosne i Hercegovine bili su bolji velikim dijelom susreta protiv Ukrajinaca, ali su sve prokockali u samoj završnici. Nakon ubačaja Dedića domaćin je poveo u 56. minuti kada je vlastitu mrežu nespretno pogodio Matvienko. Sve do 85. minute Bosna i Hercegovina je imala pobjedu u šaci, ali je tada krenuo preokret.

Prvo je na povratnu loptu dobro reagirao Jaremčuk i u 85. izjednačio, dok je samo tri minute kasnije Dovbik utišao zenički stadion i pogodio za slavlje Ukrajinaca. Nastavljeno je time prokletstvo dodatnih kvalifikacija za Bosnu i Hercegovinu koja je četvrti put pala u toj završnoj fazi na potencijalnom putu prema prvenstvu.

Ukrajinu još čeka ogled protiv Islanda koji je u Budimpešti svladao Izrael 4-1 premda su Izraelci poveli kada je Zahavi realizirao jedanaesterac u 31. minuti. No, već do kraja prvog dijela bilo je 2-1 za Island, a potom i 4-1. Izrael je igrao s čovjekom manje od 73. minute kada je isključen Revivo. Islandski heroj bio je Gudmundsson koji je postigao tri pogotka, dok je još jedan dodao Traustason. Ukupni pobjednik ovog dijela dodatnih kvalifikacija ide u skupinu E na Europskom prvenstvu gdje se nalaze Belgija, Slovačka i Rumunjska.

Neodlazak na Euro prokomentirao je izbornik Bosne i Hercegovine Savo Milošević.

- Još sam vruć zbog onoga što se dogodilo večeras, ali smo bili iskusnija momčad na terenu što se tiče godina. Imajući to na umu, mogli smo zadnjih deset minuta odigrati malo pametnije. Plan igre koji smo imali i ono što smo planirali su dečki ispoštovani do 85. minute. Od 80. minute bi iskusnije momčadi držale igru ​​i stvarima izvan lopte usporile igru, mi to nismo napravili i zato primili smo dva gola. Ako smo mislili natjecateljski i iskusno, ozbiljne momčadi zaustavljaju utakmicu, nema puno žive igre, puno prekida gdje vrijeme teče, ali mi to nismo napravili. Igrali smo kroz cijelu utakmicu i minutu prije njihovog gola imali smo priliku zabiti za 2:0, nismo uspjeli - rekao je Milošević.

Zatim je progovorio o svojoj budućnosti.

- Hoću li ostati ne ovisi o meni, ima milijun stvari koje se mogu dogoditi. S obzirom na rezultat, svjesni ste da je to jako teška i komplicirana priča. Bih li ostao? Plan je bio pobijediti i igrati za pet dana , ali sada se to sve mijenja - rekao je Milošević.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije