Borilački sport

Saša Musa 3. na EP-u u Lisabonu

27.01.2016.
u 07:00

Uz Musu, iz mostarskog kluba Slava MMA nastupio je i Domagoj Soldo

Mostarac Saša Musa osvojio je 3. mjesto na Europskom prvenstvu u brazilskom jiu jitsu. Do sada najmasovnije Europsko prvenstvo okupilo je 3600 natjecatelja, a na njemu su nastupili neki od štićenika najpoznatijih škola i trenera ovog sporta.

U kategoriji smeđih pojaseva Mostarac Saša Musa u prvoj borbi dobio je Talijana prekidom polugom na ruci popularnim “arma barom”, drugu borbu dobio je visokorangiranog Brazilca koji je čak dva puta tijekom borbe tražio liječničku pomoć. U trećoj borbi Musa je za protivnika imao Nijemca Benedikta Johannes Schotthöfera iz tima poznatog BJJ majstora Carlsona Graciea.

- Nijemac je vodio na bodove do zadnje minute kad sam rekao Musi da mora krenuti na prekid borbe svojom “specijalkom” (gušenjem), ali u tom trenutku sudac prekida borbu i diskvalificira Musu zbog navodnog izbjegavanja borbe držanjem protivnika. Odluka je bila toliko smiješna da je i sam Musin protivnik, koji je kasnije postao prvak Europe, pitao suca što je razlog prekidu borbe jer nije htio da njegova pobjeda dođe u bilo kakvo pitanje. Tako je Saša Musa osvojio treće mjesto na Europskom prvenstvu, što je također izvrstan rezultat i pokazatelj kvalitete brazilskog jiu jitsua koji radimo u Mostaru, a isto tako motiv za iduća natjecanja, kazao nam je Slaven Planinić, voditelj kluba Slava MMA, koji je još dodao:

- Na kraju bih zahvalio sponzorima i prijateljima koji su, svaki na svoj način, potpomogli odlazak na jedno ovakvo vrhunsko natjecanje, a posebno našem prijatelju Draganu Čoliću bez kojeg 90 posto rezultata u našoj sportskoj karijeri ne bi bilo moguće ostvariti - tvrdi Planinić. Drugi natjecatelj Domagoj Soldo je u kategoriji ljubičastih pojaseva za protivnika imao Jacka Cronera, učenika legendarnog Rogera Gracie. Soldo je 18-godišnjak koji je prije mjesec dana dobio ljubičasti pojas. Croner nije uspio ostvariti ni jedan bod u borbi protiv Solde i na kraju je slavio samo zato jer su mu suci dali prednost.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije