mostar

Sarajevo pobijedilo Zrinjski u Mostaru i ovjerilo plasman u polufinale Kupa BiH

Foto: Stojan Lasić
1/4
13.03.2019.
u 18:12

Nogometaši Sarajeva plasirali su se u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine.

Sarajevo je u uzvratnom susretu četvrtfinala danas u Mostaru pobijedilo ekipu Zrinjskog sa 1:0, golom Benjamina Tatara u 90. minuti.

U prvom susretu na Koševu Sarajevo je slavilo istim rezultatom te s ukupnih 2:0 izborilo plasman među četiri najbolje ekipe u Kupu. 

Prvo poluvrijeme proteklo je u obostrano otvorenoj igri, a obje ekipe imale su po dvije dobre prilike, ali su golmani Kovačević i Brkić bili na visini zadatka. 

U drugom poluvremenu Zrinjski je preuzeo inicijativu, ali je tek u završnici  napravio nekoliko dobrih prilika od kojih su najbolje imali Mandić, a odmah nakon njega i Bencun, koji se nije najbolje snašao te je izgubio loptu. U idućem  kontranapadu Sarajevo je postiglo pogodak preko Tatara koji je kaznio promašaje igrača Zrinjskog i ovjerio plasman svog tima u polufinale.

Plasman u polufinale ranije su osigurali Tošk i Sloga iz Gornjeg Crnjalova. Tošk je u uzvratnom susretu četvrtfinala danas u Tešnju pobijedio Zvijezdu iz Gradačca sa 4:1 i ovjerio plasman nakon pobjede u prvom meču sa 2:0. 

Sloga je do polufinala došla nakon neriješenog rezultata 2:2 u Konjicu protiv ekipe Klisa. Prva utakmica  je također završen remijem 1:1, ali je ekipa Sloge prošla dalje zbog većeg broja golova u gostima.

Posljednji polufinalist bit će poznat nakon susreta između Borca i Širokog Brijega koji počinje u 18 sati. U prvom meču  Široki Brijeg je na Pecari slavio sa 2:1.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije