Prvi poraz Širokog Brijega ove sezone

Sarajevo nadigralo Široki Brijeg, Benko i Stojčev zabili za pobjedu na Koševu

široki sarajevo
09.08.2015.
u 19:47

Široki Brijeg je poveo u 9. minuti golo Wagnera, a Sarajevo je preokrenulo golovima Leona Benka i Miloša Stojčeva

Sarajevo je u derbiju trećeg kola Premijer lige sa 2:1 na Koševu pobijedio Široki Brijeg s 2:1. Iako su većinu utakmice gubili, igrači Sarajeva su u potpunosti nadigrali goste iz Širokog koji su određenu inicijativu pokazali tek u prvih desetak minuta igre, kada su i postigli vodeći pogodak.

Matej Delač, koji se nakon novog dogovora o jednogodišnjoj posudbi vratio na golu Sarajeva, gotovo da i nije imao posla u nedjeljnoj utakmici.

Iako je Sarajevo od početka preuzelo inicijativu, prvu je priliku na utakmici imao Široki Brijeg. Dugu je loptu primio Menalo, izbjegao je zaleđe i izašao sam pred Delača, ali je pucao prejako i lopta je otišla preko gola.

Nisu gosti stali s pritiskom nakon promašaja. Obrana Sarajeva je samo minutu kasnije ponovno proigrana, a Široki je izborio korner, nakon kojeg su postigli i vodeći pogodak. Nakon ubačaja iz lijevog kuta u devetoj minuti, u gužvi u petercu se najbolje snašao Wagner koji je zabio za 1:0. Brazilcu je to bio 103. pogodak u najboljoj bh. ligi.

Pokušali su igrači Sarajeva uzvratiti po lijevom boku. Nakon dodavanja Puzigaće, ubacio je Velkoski u kazneni prostor, a iako je zamisao bila jako dobra, Duljević nije uspio stići loptu. Četiri minute kasnije, u 18. minuti je na pet metara ubacio Duljević, no vratar Širokog je spremno obranio udarac Leona Benka i poslao loptu u korner.

Veliku je priliku u 21. minuti promašio Benko. Nakon sjajnog ubačaja Barića s desne strane, Benko se našao sam pred Soldom na pet metara, a vratar Širokog mu je uspio 'skinuti' udarac.7

Nekoliko uzastopnih prilika Benka bile su samo početak velikog pritiska Sarajeva u prvom poluvremenu. Iako su gubili, igrači domaće momčadi su bili bolji na terenu.

Sarajevo je zakinuto na samom kraju prvoga dijela, kada sudac nije svirao jedanaesterac. Velkoski je ušao u kazneni prostor po lijevoj strani, a igrač Širokog je uklizao i loptu zaustavio rukama ispred makedonskog igrača.

Na samom početku drugog poluvremena Sarajevo je stiglo do izjednačenja. U 51. minuti je pucao Ikande, lopta se odbila do Velkoskog koji je nesebično odigrao u sredinu kaznenog prostora, a pogodak za 1:1 je postigao Leon Benko.  Hrvatskom je napadaču to bio četvrti pogodak u sezoni.

Samo minutu nakon pogotka, Benko se ponovno mogao upisati u listu strijelaca, ali je propustio stopostotnu priliku. Izašao je sam ispred vratara Širokog, ali mu je Soldo obranio udarac.

Nevjerojatan promašaj je upisao i Velkoski. Makedonski je nogometaš u 74. minuti bio sam pred golom Širokog, ali je još jednu fantastičnu obranu upisao Soldo.

Igrači Sarajeva su do kraja ipak uspjeli doći do zaslužene pobjede, sjajan pogodak s desetak metara je postigao Miloš Stojčev. Lobom je svladao vratara Širokog, koji unatoč sjajnim ranijim obranama u 78. minuti nije mogao napraviti ništa.

Sarajevo je tako nanijelo prvi poraz Širokom Brijegu ove sezone. Bordo momčad je na četvrtom mjestu sa šest bodova, točno ispred Širokog koji ima isto bodova, ali lošiju gol razliku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije