Petarda u mreži

Salzbug razmontirao Dinamo usred Maksimira

Maksimir
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
06.11.2014.
u 21:21

- Očekujem da ćemo ispraviti sve što nije bilo dobro u prvom susretu i pobijediti. Moramo igrati agresivnije i popraviti individualne greške, tako je Zoran Mamić najavio današnju utakmicu protiv Salzburga, ali njegova momčad još jednom se osramotila. U četvrtom kolu Europske lige Dinamo je na Maksimiru doživio treći poraz, Salzburg je pobijedio s uvjerljivih 5:1 i osigurao europsko proljeće.

Sjajni Soriano

Mamić mlađi u utakmicu je krenuo s trojicom napadača; Soudanijem, Henriquezom i Čopom, ali taj eksperiment bio je potpuno neuspješan. Već u prvom dijelu vidjelo se kako hrvatski prvak ne može parirati Austrijancima, osim pokušaja Brozovića ništa nije bilo vrijedno spomena. Gosti su, pak, imali veliku priliku već u devetoj minuti, ali je Eduardo spasio Dinamo odličnom reakcijom. Ipak, u 39. je i on bio nemoćan, Keita je sjajno proigrao Soriana, a on snažnim udarcem pod gredu zabio za vodstvo gostiju.

U nastavku je uslijedio veliki pad hrvatske momčadi, Austrijanci su se poigravali i do vrha napunili našu mrežu. Soriano je zabio još dva gola, a u strijelce su se upisali i Kampl te Bruno. Za 'modre' je zabio Henriquez, jedini igrač koji je zaslužio prolaznu ocjenu.

Još ima šanse

Dinamo je tako u svom stotom nastupu u Europskoj ligi (Kupu Uefe) doživio svoj 42. poraz i tako si kompromitirao šanse za prolaz dalje. S obzirom na to da je Astra pred kraj uspjela izjednačiti protiv Celtica, Dinamo još matematički može proći dalje. Salzburg je dva kola prije kraja vodeći u skupini D s deset bodova, Celtic ima osam, Dinamo tri, a Astra jedan bod.

Europska liga, skupina D:
Dinamo - Salzburg 1:5
Astra - Celtic 1:1

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?