Skandal u futsalu

Salines na klupi imao lažnog liječnika, ostali klubovi uputili žalbe

23.04.2021.
u 16:12

- Došli smo do saznanja kako gospodin Roberto Cukiatti nije doktor, odnosno uopće nije član Liječničke komore TŽ-a. Dobili smo i odluku od Liječničke komore koja to potvrđuje - priopćeno je prije nekoliko dana iz MNK Bosna Komperd, kluba koji se žalio na “liječnika s krivotvorenom diplomom”, “liječnika” koji bi možda morao spašavati nečiji život na parketu pa bi tek tada ova priča jako odjeknula u javnosti.
Uz objavu su priložene i fotografije iz sustava COMET na kojima se vidi kako je Cukiatti preko noći od liječnika postao fizioterapeut. Salines je tako napravio novi skandal. Bosna Komperd se žalila samo na susret 18. kola i Salines je za taj propust kažnjen s 2000 KM. Ipak, spomenuti “liječnik” je na svim ostalim domaćim utakmicama Salinesa bio lažno predstavljen. Nakon skandala u kojemu Salines nije mogao igrati utakmicu zbog nedostatka vozila hitne pomoći, ovo je drugi “medicinski” skandal za klub koji danas u Tuzli igra drugi susret doigravanja za prvaka s FC Mostar SG (Mostar SG slavio u prvom susretu).

Upućen zahtjev

- S obzirom na sve počinjene neregularnosti FC Salines, uputili smo zahtjev NS BiH kojim u idućoj sezoni tražimo da se Premijer liga proširi na 12 klubova. Po našim saznanjima, Salines je napravio više propusta, a zadnji i najteži slučaj je lažni liječnik, za što imamo sve potvrde i dokaze. Iako je svaka momčad dužna na klupi imati akreditiranoga liječnika, jer se u protivnom utakmica ne može igrati te se registrira 0:3 za protivničku momčad, Salines je to prekršio i doveo u pitanje regularnost lige. Na početku sezone, iako su bili dužni akreditirati liječnika, uvesti ga kroz sustav COMET, oni su kao liječnika naveli osobu koja to uopće nije, akreditirali je i registrirali te je ta osoba lažno prijavljena na utakmicama, kao što je bio slučaj i na našoj utakmici u Tuzli u 4. kolu. Time su doveli u opasnost ljudske živote, počinili kazneno djelo i doveli u pitanje regularnost lige. Sve domaće utakmice, izuzev 1. kola, kada protiv GFC Sarajevo uopće nisu imali liječnika, igrali su bez pravog liječnika. Naime, 7. travnja se i službeno doznalo kako ta osoba nije liječnik, nego fizioterapeut, što je potvrđeno prilikom ispravke u sustavu COMET, u koji je netko svjesno ušao i prepravio titulu liječnika u onu fizioterapeuta - kazao nam je Dalibor Drlje, predsjednik HFC Zrinjski.

Podnesena i tužba

Iste zamjerke ima još nekoliko klubova, poput Seljaka i Bosne K. koji su uputili ili najavili žalbu.
- Zamislimo da se slične stvari dogode u nekoj drugoj ligi, da se tako ugroze životi i regularnost natjecanja. Svi smo oštećeni, a mi i Seljak tražimo od NS BiH da proširi ligu na 12 klubova. Taj zahtjev uputili smo i u pisanoj formi. U pisanje zahtjeva uključili smo pravnike i osobe koje su upoznate sa slučajem. Bosna Kompred, koja je počela priču i došla do saznanja, pokrenula je i sudsku tužbu protiv Salinesa - dodao je Drlje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije