HKK Zrinjski

S oduševljenjem primili odluku ABA lige

26.07.2017.
u 10:00

Nakon silnih dogovaranja i dosta nepoznanica, na Skupštini regionalne ABA lige održanoj u Beogradu, napokon je odlučeno o pokretanju druge ABA lige i određena imena klubova sudionika. Od dvanaest klubova, imena deset klubova su već poznata, dok će se još dva dobiti kvalifikacijama. Među deset klubova nalaze se Zrinjski iz Mostara i Bosna Royal iz Sarajeva kao predstavnici Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine. U svom prvom izdanju u drugoj ABA ligi nastupit će Krka, Rogaška, Split, Bosna Royal, Zrinjski, Dynamic, Borac Ča??ak, Teodo, Lovćen i Ohrid. U Zrinjskom ne kriju zadovoljstvo što će se naći među tim klubovima. Iz Upravnog odbora mostarskog kluba istaknuli su kako su s velikim oduševljenjem primili takvu vijest.

- Potvrda je ovo kako smo dobro radili u klubu zadnjih godina. Strategija i vizija je bila jasna, postepeno dizanje kluba kako organizacijski tako i igrački. Odluka vodstva ABA lige bit će nam dodatni motiv da se još više uzdignemo u svakom pogledu i predstavimo se u najboljem svjetlu u susjednim zemljama, kazali su iz Upravnog odbora HKK Zrinjski iz Mostara. Zadovoljstvo nisu krili ni članovi stručnog stožera na čelu s trenerom Hrvojem Vlašićem. Za još jedno mjesto u tom natjecanju borit će se kroz kvalifikacije još tri kluba iz Bosne i Hercegovine: Široki, Sloboda iz Tuzle i Mladost iz Mrkonjić Grada. Najbolji od ova tri kluba igrat će drugi krug kvalifikacija na završnom turniru koji će se od 27. do 29. rujna igrati u Laktašima. Na turniru će igrati svatko protiv svakoga, a dvije najbolje momčadi izborit će pravo igranja u drugoj ABA ligi slijedeće sezone kada ona kreće u svom premijernom izdanju. Inače, pobjednik Druge ABA regionalne lige plasirat će se u Prvu regionalnu ABA ligu, što je samo po sebi veliki poticaj. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?