Košarka

S francuskom mrljom u Antwerpen, popravni ispit večeras protiv Belgije

02.07.2018.
u 08:30

Nakon visokog i ponižavajućega poraza od Francuske u posljednjem ciklusu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kinu sljedeće godine, košarkaška reprezentacija BiH večeras će u Antwerpenu odigrati posljednji susret kvalifikacija protiv Belgije. Sam susret ima važnost zbog prijenosa svih bodova u drugi krug jer je BiH, kao treća u skupini, izborila sljedeći krug, a Belgija ostala bez izgleda, ali će ipak izbornik Duško Vujošević vidjeti je li izdanje protiv Francuza u Tuzli slučajnost ili realnost. U svakom slučaju, najveći poraz u povijesti bh. reprezentativne košarke ne može proći bez ožiljaka.

Večerašnji susret u Antwerpenu igrat će se s početkom u 20.30. Izbornik Duško Vujošević izvršit će samo jednu promjenu. Umjesto Nedžada Muratovića u rosteru će biti Kenan Kamenjaš. U sljedećem krugu kvalifikacija, koje započinju u rujnu ove godine, a završavaju u veljači 2019., povezuju se tri najbolje plasirane reprezentacije iz skupine E (Francuska, Rusija i BiH) sa skupinom F u kojoj su Češka, Bugarska, Finska i Island. BiH u sljedećem krugu kvalifikacija čeka 6 susreta u skupini u kojoj će tri najbolje izboriti pravo nastupa na Svjetskom prvenstvu 2019. godine u Kini. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije