Ukrajinac Ruslan Malinovskyi te Rus Aleksey Miranchuk

Rus i Ukrajinac zagrljeni: Njihovo prijateljstvo je primjer kako bi trebalo biti

01.03.2022.
u 16:11

Ukrajinac Ruslan Malinovskyi te Rus Aleksey Miranchuk igraju zajedno u talijanskoj Atalanti. Obojica su u posljednje dvije utakmice bili strijelci za klub iz Bergama, ali pogotke nisu slavili zbog rata u Ukrajini.

Malinovskyi je postigao dva gola protiv Olympiakosa na meču Europa lige, a Miranchuk u ponedjeljak navečer u pobjedi 4:0 protiv Sampdorije. Nijedan ni drugi nogometaš iz Bergama nije slavio svoj gol zbog trenutno rata u Ukrajini.

O dvojici igrača progovorio je direktor Atalante Umberto Marino.

“Malinovskyi zna da smo uz njega i njegovu obitelj u ovo za njih stresno razdoblje. Možemo samo pokazati solidarnost”, rekao je Marino pa se osvrnuo na prijateljstvo Ukrajinca i Rusa: “To je iskreno prijateljstvo između dva dječaka koji predstavljaju dva vrlo slična naroda. To je ogledalo stvarnosti. Njihovo prijateljstvo je primjer kako bi trebalo biti”, poručio je Marino.

Izvor : Atalanta Bergamo/ Ruslan Malinovskyi

 

Treba napomenuti kako je i Mirančuk javno izrazio protivljenje agresiji i okupaciji koju radi njegova zemlja.

“Čini vam se kliše da čujete da još jedan nogometaš poručuje “Ne ratu“. Čini vam se banalnim po tko zna koji put da čujete da je rat pogrešan. Ali da je zaista to tako banalno, ne bismo sada, u 2022. godini, bili u situaciji u kojoj to moramo  ponavljati“, napisao je bivši igrač Verone na Instagramu.

“Već danima razmišljam o tome, ali nisam našao odgovor na pitanje: Kako je moguće da se sve ovo događa nakon patnji koje smo prošli posljednje dvije godine?“

“U našoj svlačionici dva naroda koja ratuju imaju lica Ruslana i Alekseja. “Mali“ je introvertan, ali uvijek na raspolaganju i jakog karaktera. “Aim“ je jednostavan dečko, možda najbolji kojeg znam. Stidljiv, ali i strastven poput mene. Kada je ratno ludilo okrenulo Rusiju protiv Ukrajine, oni su se zagrlili u Zingoniji. Njihovom zagrljaju pridružili smo se svi i nastavit ćemo tako u ovim teškim vremenima, jer smo mi velika obitelj. Ovako nogomet ujedinjuje ono što ljudska zloba pokušava  podijeliti. Zaustavite rat u Ukrajini!“, jasan je bio Pessina.

Ključne riječi

Komentara 1

TI
tico123
20:11 01.03.2022.

palac gore

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije