nogometaš

Ronalda svećenik nije želio krstiti, a ime je dobio po američkom predsjedniku

Cristiano Ronaldo
09.11.2016.
u 19:15

Ronaldov krsni kum je otkrio Goalu da je zvijezda Real Madrida dobila ime po bivšem američkom predsjedniku Ronaldu Reganu.

Kapetan Portugala je rođen 5. veljače 1985. godine, samo mjesec dana nakon što je glumac koji se bacio u političke vode, Regan izabran za svoj drugi mandat u Bijeloj kući.

U to je vrijeme Fernao Barros Sousa igrao s Ronaldovim ocem Jose Dinisom Aveirom u Andorinhu, klubu iz Madeire i odabran je kao kum tek rođenom sinčiću svoga prijatelja.

Sousa je u Goalovom dokumentarcu 'Cristiano Ronaldo: The Making Of'  koji će uskoro izaći, objasnio da je krštenje zamalo otkazano - ali ne zato što se budući europski prvak trebao zvati po Reaganu!

"Toga dana, Andorinha je igrala u Riberi Bravo, pa sam išao tamo, kao i Dinis. Zato samo zakasnili na krštenje, toliko da ga svećenik nije želio krstiti!," otkrio je.

"Morali smo ga nagovarati da ipak krsti dijete."

"Postoje priče od njegove majke da se zove Ronaldo zbog Reagana, koji je bio predsjednik SAD-a u to vrijeme. Ona ga je jako voljela i čini se da je zbog toga i nazvan Cristiano Ronaldo."

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije