SAGA SE PRIMIČE KRAJU

Romano tvrdi: 'Mbappé je donio odluku. Više nema dvojbi gdje će igrati'

Kylian Mbappé
JUAN MEDINA/REUTERS
19.04.2024.
u 07:14

Kylian Mbappé bi u Real Madridu trebao dobiti petogodišnji ugovor i 20 milijuna eura po sezoni. Povrh toga trebao bi zarađivati pozamašne iznose od raznih bonusa i marketinških prava

Talijanski transfer insajder, Fabrizio Romano, u četvrtak je ustvrdio da će Kylian Mbappé ovoga ljeta prijeći iz Paris Saint-Germaina u Real Madrid. Štoviše, u "kraljevski klub" trebao bi stići bez odštete. Riječ je o jednom od najvećih i najočekivanijih transfera u novijoj nogometnoj povijesti, a poznati insajder o ovim tvrdnjama piše s puno većom dozom sigurnosti, no što je do sada bio slučaj.

"Kylian Mbappé je vrlo zadovoljan svim razgovorima koje ima s Realom. Smatra se kako je samo pitanje vremena kada će saga biti završena. Mbappé je donio odluku. To je Real Madrid i nema nikakvih dvojbi. Nikada nije imao namjeru pregovarati s drugim klubovima, od prvoga dana. Njegov potpuni fokus je na Real Madrid", rekao je 

Dakle, Real Madrid bi jednog od najboljih napadača današnjice trebao dobiti bez odštete kada mu istekne ugovor s PSG-om. Dosadašnji klub ga je igrača za kojeg su Monacu platili 180 milijuna eura nastojali zadržati svim silama. Čelništvo kluba nametalo je ultimatume, svađalo se i mirilo sa svojom zvijezdom, a Mbappé je odugovlačio. Real je uvijek bio u priči kao njegova sljedeća postaja, a sada se to čini sve izglednijim.

 

Španjolska Marca već je pisala kako će Mbappé i Real potpisati petogodišnji ugovor te da će biti najbolje plaćeni igrač u momčadi. Po sezoni bi trebao zarađivati 20 milijuna eura uz bonuse, povrh čega bi trebali doći prihodi od marketinških prava. S druge strane, u PSG-u je u posljednje dvije sezone zarađivao po 72 milijuna eura. S druge strane, napadač njegovog profila očito je željan trofeja, a u pariškom klubu nije izgledno da će osvojiti nešto što već nije.

Možda posljednju priliku da nešto napravi s klubom iz svog rodnog grada ima upravo ove sezone. Pobjedom nad Barcelonom otišli su u polufinale Lige prvaka. Tamo ih čeka Borussija Dortmund koja je u četvrtini finala svladala Atletico Madrid. Potom bi, ukoliko pobjede, u finalu mogao zaigrati upravo protiv svog (eventualno) budućeg kluba, Real Madrida. Treba napomenuti da i Real ima težak izazov u obliku Bayerna koji ove godine gladuje za trofejima.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije