ostvario zavidnu karijeru

Rodin: Između nogometa i rukometa odabrao sam nogomet i nije mi žao

22.06.2020.
u 16:00

Kad bismo pogađali sport kojim se bavi na osnovi tjelesnih predispozicija, za Nikolu Rodina, kapetana federalnog prvoligaša HNK Čapljina, nogomet bi sigurno bio pri dnu ljestvice iza, primjerice, košarke, odbojke, pa i rukometa. Stasit, sportski građen, 202 centimetra visoki Nikola Rodin, odudara od stereotipa o nogometašima, posebice od kada se povukao Peter Crouch, 201 centimetar visoki žgoljavi Englez koji je, unatoč za nogomet “nepropisanom” rastu, ostvario zavidnu karijeru.

Istodobno u dva sporta

Crouch se žalio kako mu zbog visine navijači, posebice protivnički, dobacuju: “Kako je gore vrijeme” ili “Zašto ne igraš košarku” i slično. Nikolu Rodina, inače mlađeg brata rukometaša Matea Rodina, nismo pitali o vremenskim prilikama i odabiru sporta, nego – kako se našao u nogometu i dobili smo jako zanimljiv odgovor mladog igrača.

- Trenirao sam istodobno i rukomet i nogomet. S obzirom na visinu, nagovorili su me da počnem rukomet. Kada sam došao u te godine da nisam mogao više balansirati između tih dvaju sportova, ipak sam izabrao nogomet. Da sam izabrao rukomet, možda bih s obzirom na konstrukciju i građu bio uspješan i u tom sportu, a možda sam podsvjesno izabrao nogomet da u rukometu ne istisnem brata iz momčadi (smijeh)… Ne žalim zbog odabira, zadovoljan sam nogometom - kaže Nikola te vraćajući se na prilike u klubu nastavlja:

- Zimus smo prošli zaista teške pripreme, koje su dugo trajale, spremili smo se dobro za nastavak prvenstva. Nažalost, odigrali samo jedno kolo, dok smo se spremali za drugo, sve je prekinuto. Nadali smo se da će stanka biti kraća, ali baš je potrajalo, a na kraju se liga i prekinula. U stanci smo trenirali, trener Radović bio je s nama u kontaktu. Imali smo skupinu gdje nam je slao treninge. Radili smo individualno, nije to isto kao kolektivni treninzi, ali, eto, bolje i to nego ništa. Stvarno duga stanka, bit će teško vratiti se u puni ritam. Mi smo praktički od studenoga izvan pogona, odigrali smo tu jednu utakmicu. Sada treniram s bratom koji je na odmoru u jednom od čapljinskih fitnes-centara. On zna klub, a ja čekam razvoj situacije - dodao je visoki nogometaš.

Može se reći da je za Čapljinu, kada je riječ o plasmanu, sezona ipak dobro završila, peta je na kraju...

- Da, dobro smo odigrali jesenski dio, s malo sreće mogli smo i bolji rezultat postići. Plasman pri vrhu bio je cilj kluba pa se može reći da smo ga i ostvarili.

Slabo raspoloženje

Rodin tvrdi kako raspoloženje među njegovim igračima nije baš najbolje.

- Nije sjajno, duga je stanka. Najgore što smo zimske pripreme odradili dobro, dugo smo trenirali, blato, kiša, a onda odigraš jednu utakmicu, prekid i duga stanka. Mi smo dosta mlada ekipa, većinom smo svi trenirali jer želimo dalje napredovati. Mislim da je devedeset posto ekipe spremno za nastavak rada. Možda bismo se uz maksimalni angažman a četrdesetak dana rada i šest, sedam utakmica mogli vratiti u pravi ritam. Opet sve ovisi o toga ako ekipa ostane na okupu, znate kako je kod nas u Prvoj federalnoj ligi, obično se pola ekipe promijeni nakon sezone, pa onda počinju iznova s uigravanjem. Svi imamo neke svoje planove, vidjet ćemo što će na kraju biti.

Uz već nekoliko sezona cementirano mjesto srednjeg braniča u ekipi Čapljine, 23-godišnji Nikola okušao se u Zrinjskom. Međutim, ljubav nije dugo trajala, nakon nekoliko mjeseci vratio se u matično jato, a dalje, dojam je, sve ovisi o ambicijama kluba iz Bjelava.•     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije