TVRDE IZ SAVEZA

Roberto Mancini će ostati na klupi Italije unatoč debaklu protiv Sjeverne Makedonije

Roberto Mancini
26.03.2022.
u 14:15

„Nadam se da će Mancini nastaviti s nama i da ostaje na poziciji izbornika“, bio je prvi komentar Gabrielea Gravine, predsjednika Talijanskog nogometnog saveza iako će Italija drugi put za redom gledati Svjetsko prvenstvo sa strane

Premda su talijanski nogometaši u dodatnim kvalifikacijama zapeli na putu prema Svjetskom prvenstvu, porazom 0-1 od Sjeverne Makedonije, izbornik Roberto Mancini i dalje ima potporu tamošnjeg nogometnog saveza.

„Nadam se da će Mancini nastaviti s nama i da ostaje na poziciji izbornika“, bio je prvi komentar Gabrielea Gravine, predsjednika Talijanskog nogometnog saveza iako će Italija drugi put za redom gledati Svjetsko prvenstvo sa strane.

Aktualni europski prvaci u polufinalu dodatnih kvalifikacija izgubili su u Palermu od Sjeverne Makedonije iako su dominirali od prve do zadnje minute. No, u svemu se samo pamti rezultat, a Mancini ga ovaj put nije ostvario.

„Prošlog ljeta smo se veselili. Bili smo europski prvaci i s velikim zadovoljstvom smo prihvaćali sve pohvale. Sada moramo biti dovoljno jaki kako bi prihvatili sve kritike jer ih zaslužujemo. No, Mancinija i dalje vidimo kao dio projekta. Vjerujem da dalje idemo zajedno. Ne bih želio pad entuzijazma. Želim da dignemo glavu i pokušamo izbjeći što veću štetu nakon svega“, rekao je 68-godišnji Gravina.

Od 2018. godine Mancini sjedi na izborničkoj klupi reprezentacije Italije s kojom je od 2019. do 2021. upisao povijesni niz od 37 utakmica bez poraza.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije