Rukomet

RK Bosna želi pobjedom okončati polusezonu

RK Bosna
16.12.2016.
u 08:00

RK Bosna će danas igrati posljednju utakmicu prvog dijela sezone Premijer lige protiv Sloge iz Doboja. Dopredsjednik sarajevskog kluba Rijad Kobilj gostima je poželio dobrodošlicu u Sarajevo te najavio borbu za nova tri boda koja bi studente zadržala u vrhu ligaške ljestvice.

- Našim sportskim prijateljima iz Doboja želimo dobrodošlicu, no bodove ćemo svakako pokušati zadržati u Sarajevu. Iznijeli smo ovu polusezonu onako kako smo zamišljali. Na stanci ćemo tražiti pojačanja, nastojeći popuniti određene pozicije, kako bismo ostvarili zacrtane ciljeve u nadolazećem razdoblju - izjavio je Kobilj na konferenciji za medije.

Vratar studenata Sidik Omerović, koji je u posljednjih nekoliko utakmica bio ključni igrač Bosne, vjeruje da će Bosna upisati nova tri boda.

- Sloga je uvijek respektabilan protivnik i sigurno da nas čeka teška utakmica, ali mi imamo jasan cilj. Imamo dva ozlijeđena igrača, ali vjerujem da ćemo željom i borbom nadomjestiti njihovu odsutnost. Borba za Ligu 4 je realan cilj Bosne u drugom dijelu sezone - rekao je Omerović i pozvao navijače da podrže ekipu i u današnjem susretu.

Povratnik u rukovodstvo Bosne Mirza Muzurović vjeruje da će studenti u idućem razdoblju doživjeti procvat.

- Prije 10 godina sam, kao direktor, ostvario veliki uspjeh u sezoni koja je zaključena velikom pobjedom protiv Hamburga, u polufinalu Kupa pobjednika kupova. Čast mi je i zadovoljstvo što sam ponovno u ovom klubu, da pokušam dati svoj doprinos novoj izgradnji Bosne - ističe Muzurović. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije