košarka

Repeša i KS BiH pokazali obostranu volju

02.09.2018.
u 10:12

Zbog poznatih zdravstvenih problema poznati košarkaški trener Duško Vujošević nije više izbornik košarkaške reprezentacije BiH. Zdravstveni problemi s bubrezima primorali su trenera, koji se nadao do kraja završiti kvalifikacijski ciklus, da prekine suradnju s Košarkaškim savezom BiH. U Košarkaškom savezu nadali su se da će njegov pomoćnik Mensur Bajramović završiti dogovoreni posao s reprezentacijom. No, samo četiri dana prije službenog okupljanja Bajramović je prihvatio ponudu iz Hong Konga, pa su se problemi oko same reprezentacije dodatno usložili i reprezentacija je ostala bez izbornika samo nekoliko dana prije zakazanog okupljanja bh. igrača pred rujanski ciklus kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini.

Vujošević prekinuo suradnju

U međuvremenu Vujošević je iz Beograda poručio kako je prekinuo suradnju s reprezentacijom BiH zbog transplantacije bubrega, a i potrebnog oporavka koji traje najmanje 7 - 8 mjeseci. Sam Vujošević odbio je novčanu naknadu za vrijeme dok je zbog bolesti bio odsutan iz reprezentacije i kada su njegovi pomoćnici odrađivali njegov dio, pa je predložio da se ta sredstva usmjere prema stručnom stožeru. Kako do toga nije došlo, mogao bi to biti i jedan od razloga odlaska Bajramovića u Hong Kong. Okupljanje je zakazano 3. rujna u Sarajevu, a tko će povesti bh. reprezentativce u rujanski ciklus kvalifikacija, još se ne zna. Spominje se ime nekadašnjeg trenera reprezentacije Hrvatske i više europskih poznatih klubova Jasmina Repeše, ali poznato je kako je Repeša dosta skup trener, a Košarkaški savez BiH dugi je niz godina u besparici. Predsjednik Upravnog odbora KS BiH Dalibor Miloš kazao je kako se s Jasminom Repešom razgovaralo.

- S obje strane postoji obostrana volja. U pregovorima smo s poznatim trenerom i nadam se da će ova priča završiti na obostrano zadovoljstvo, kazao je jedan od čelnih ljudi KS BiH Dalibor Miloš. Uz pozitivne priče o mogućem Repešinom preuzimanju reprezentacije, pojavile su se i druge koje očito žele zakomplicirati nepovoljnu situaciju u kojoj se našao Savez.

Zlobne priče

U kuloarima se spominju zlobne priče, kao što će bh. vrsti Repeša jer je on i ranije mogao sjesti na klupu BiH da mu se prihvaćala ta uloga. Eto, sada kada nema gdje, dobra je i BiH, zlobno se komentira. U svakom slučaju, priča oko Jasmina Repeše nije završena, a provjereni trener priznao je kako želi pomoći reprezentaciji BiH na ovaj ili onaj način, savjetima, ali o preuzimanju njezina kormila još se konkretno ne izjašnjava. Ako se ovakve priče nastave i bude prebiralo što je bilo jučer, jedno je sigurno, a kako to u sličnim situacijama najčešće i bude, pomoćnici bivšeg izbornika Duška Vujoševića, a u ovom slučaju Muris Memić i Aleksandar Ćikić, mogli bi voditi bh. košarkašku vrstu u rujanskom ciklusu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije