Druga nogometna liga FBiH - Jug

Remi u Livnu, Turbina ‘pala’ u Uskoplju

14.09.2016.
u 08:00

Nakon 4. kola Druge nogometne lige FBiH - skupina Jug, u vodstvu su sa stopostotnim učinkom ostali konjički klubovi – Klis i Igman. Jedni i drugi slavili su u gostima. Klis je bez poteškoća pobijedio Kupres pred njegovim pristašama, 2:0, (Šimunović i Kudra), dok je Igman u gostima kod novaka u ligi Cima slavio 3:1 (Bajrić i Gagula 2 za Igman, Ljubić za Cim). Derbi kola u Livnu igrali su Troglav 1918 i Posušje.

Glavni akteri derbija bila su dvojica bivših igrača Širokoga Brijega, napadač Livnjaka Boško Perajica (koji je igrao i u Posušju i koji će uskoro “ugaziti” u 40. godinu), te Jure Glavina. Boško je zabio vodeći pogodak za Troglav, Glavina izjednačio na 1:1 u završnici utakmice. Najmanje očekivan bio je poraz do ovoga kola “stopostotne” Turbine. Jablaničani su gostovali kod Sloge u Uskoplju, koja je zabilježila zasluženu 2:1 pobjedu (Grubeša i Jusufbašić za Slogu, Arfadžan za Turbinu). Iako su Grude bile domaćin slabašnoj Rami, nitko nije očekivao da će slaviti s visokih 5:0, jer u grudskom taboru dugo traju “tektonski pokreti” (organizacijsko–financijski problemi, netreniranje itd). No, Mikulić (2), Erkapić i Gašpar te Ivanković propisno su izbušili mrežu gostiju. Brotnjo je na Barama tijesno svladalo Tomislav s 2:1 (Čilić 2 za Čitlučane, Korić za Tomislav). Mladost je doživjela i četvrti poraz jesenas, protiv Kamešnice na Blatu. Bilo je 2:4 (Čeko 2, Krželj i Pervan za Kamešnicu, Nuić i Bošnjak za Mladost). U sudaru bivših federalaca na Babovcu, Sloga je poražena od Branitelja 1:3 (Klarić, Husić, ag. Vukelja za goste, Kajtazi za domaće).

POREDAK nakon 4. kola: Klis i Igman 12, Troglav, Posušje i Branitelj 10, Turbina 9, Brotnjo, Sloga (Uskoplje), Tomislav 6, Kamešnica 4, Grude, Kupres 3, Mladost, Cim, Rama 0, Sloga (Ljubuški) 0 (-3) boda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije