Međugorje

Rekordan broj šahista iz BiH, RH, Srbije i C. Gore

Za prvom šahovskom tablom najači meč vodili su međ. velemajstor  Ivan Šarić iz Splita(lijevo) i međ. majstor Duško Sekulić iz Beograda.Medjugorje,11.12.2016.Snimio:Marijan Sivrić  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
12.12.2016.
u 10:00

U Sportskom centru Međugorje, u tamošnjem restoranu La Casa, u organizaciji Šahovskog kluba Brotnjo Čitluk, jučer je počeo Prvi međunarodni šahovski turnir “Međugorje Open 2016.”.

Rekordan broj šahista

Na ovom turniru sudjelovao je rekordan broj od 152 natjecatelja iz BiH i Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Natjecanje se odvijalo po švicarskom sustavu.

- Ovo je prvi međunarodni šahovski turnir na ovom prostoru, na kojem ŠK Brotnjo vodi organizaciju turnira. Međugorje ima sve realne i odgovarajuće pretpostavke za turnir. Ima Sportski centar koji pruža usluge i drugim sportskim ekipama iz raznih sportova. Vrlo brzo glede organizacije turnira dogovorili smo se s Andrijom Vasiljem koji vodi restoran La Casa. On je prihvatio tehničku organizaciju. Cilj nam je bio da se proširi ova drevna igra na prostoru općine Čitluk (Međugorje). To je ujedno i cilj ovog kluba koji sam osobno i osnovao 2008. godine, ističe tajnik kluba Ivan Grgić.

Zainteresirati djecu za šah

Prije tri godine za predsjednika ŠK Brotnjo izabran je Dragan Prskalo, kada se s djecom još intenzivnije počelo raditi tijekom cijele godine.

- Prije toga je Ivan Grgić održavao školu šaha. A sada je klub ojačao i kroz pomoć međugorskog župnika fra Marinka Šakote koji nam je osigurao klupske prostorije u prostoru starog radija Međugorje. Sada se u njima održava škola šaha. I to je velika potpora za učitelje koji rade u školi šaha.

U školi je uključeno oko 15 aktivnih šahista.

Želimo zanimanje kod djece podići na još višu razinu. Tako smo nedavno imali sa Željkom Bogutom simultanku, a organizator toga bio je Prodajni centar Mališić. U tom smjeru smo išli i na organizaciju ovog turnira koji je odličan i s dosta dobrih igrača, ističe ambiciozni predsjednik Dragan Prskalo. Mnogi sponzori i donatori su potpomogli organizaciju ovog turnira.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije