NOVA 'ŽRTVA'

Redaju se nesreće: Jednog odvezli na nosilima, drugom pukla ključna kost, trećem tri kralješka...

biciklistička utrka
JASPER JACOBS/BELGA
05.04.2024.
u 21:16

Televizijska slika je pokazala kako liječnička ekipa Landu unosi u vozilo hitne pomoći na nosilima i s apliciranim zaštitnim ovratnikom.

Španjolski biciklist Mikel Landa (Soudal Quick-Step) nova je "žrtva" ovogodišnje utrke po Baskiji, a na odustajanje od daljnjeg nastupa bio prisiljen nakon pada tijekom pete etape vožene u petak od Vitoria-Gasteiza do Amorebieta-Etxana.

Televizijska slika je pokazala kako liječnička ekipa Landu unosi u vozilo hitne pomoći na nosilima i s apliciranim zaštitnim ovratnikom.

Organizatori utrke su objavili da se dogodio pad nekolicine vozača blizu Manarije.

Osim Lande, odustao je i njegov momčadski kolega Gil Gelders.

U četvrtak su, zbog teških ozljeda zadobivenih u padu pri velikoj brzini, na odustajanje od utrke bili prisiljeni dvostruki pobjednik Tour de Francea i branitelj naslova na ovoj utrci Danac Jonas Vingegaard (Visma-Lease a Bike), bivši cestovni svjetski prvak Belgijac Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step) te četverostruki osvajač naslova na Grand Tour utrkama i dvostruki pobjednik utrke po Baskiji Slovenac Primož Roglič (BORA-hansgrohe).

Vingegaardu je pri padu u betonski kanal pukla ključna kost, slomljeno nekoliko rebara, a pretrpio je i nagnječenje prsnog koša, te je upitno hoće li se oporaviti do 29. lipnja, kad bi trebao krenuti u lov na treći uzastopni naslov na Tour de Franceu.

Evenepoel je zadobio lom ključne kosti i lopatice, a Roglič je, srećom, prošao bez lomova.

Australcu Jayu Vineu (UAE Emirates) su pukla tri kralješka.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?