Ne želi biti kralj

Real Madrid? Ne, Porto je prvi izbor Ćorića

Ante Ćorić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
18.12.2015.
u 10:31

Dok je Zdravko Mamić u Remetincu, pregovora s klubom nema. Pa makar to bio i madridski Real. Tako bi se mogao sažeti interes velikih europskih klubova za Ćorićem.

Predstavnici Real Madrida već su dva dana u Zagrebu. Razgovarali su sa zvijezdom Dinama, zanimalo ih je kako razmišlja, koje su mu želje i ambicije. Višesatni razgovori nisu doveli do transfera. Kako god vam ovo zvučalo - Ante je odbio Real. 

Razlog je vrlo jednostavan, u Realu bi teško mogao dobiti šansu, a to je jedino što ga u ovom trenutku zanima. 

Martin Ødegaard, primjerice, došao je u Real i odigrao samo 32 minute, ostatak je proveo u drugoj ligi. Ili, ako baš hoćete, Mateo Kovačić je samo triput u prvenstvu uspio izboriti mjesto u prvih 11. A radi se o izgrađenom nogometašu, koji ima iskustvo iz talijanske lige, dok je Ante tek na početku. 

Stoga je najizglednija opcija odlazak u Porto. Antini roditelji išli su u Porto, pogledali kuću u kojoj bi trebali živjeti i oduševili se. Ne samo smještajem nego i cijelim Portovim programom.

Porto šalje avion

Predsjednik Porta Jorge Nuno Pinto da Costa oduševljen je Ćorićem i već sutra bi poslao privatni zrakoplov po Dinamovu zvijezdu. Za razliku od Reala, Porto Antu vidi u početnom sastavu, na njemu namjeravaju graditi momčad za sljedeću sezonu. Sve ono što je trebao Dinamo, učinit će Porto. 

Iako nije bio standardan, Ante je ove sezone igrao odlično. Protiv Lokomotive je ušao pola sata prije kraja, preokrenuo susret i donio pobjedu. U Ligi prvaka igrao je samo protiv Bayerna od prve minute i opet bio najbolji.

Nisu namjeravali ići

Obitelj Ćorić nije namjeravala ovako brzo napustiti Zagreb. Kao ni Ante. Njihova želja bio je Dinamo. U Zagrebu su namjeravali ostati barem još dvije-tri godine, kako bi se Ante izgradio kao igrač te pomogao Dinamu da prezimi u Europi. 

Od toga, nažalost, neće biti ništa. Kao ni od odlaska u Real. Osim Reala, konkretan je bio i Manchester City, no kod njih je problem isti kao kod Reala. Ni oni ne mogu jamčiti da će Ante dobiti očekivanu minutažu. 

Dakle, čini se kako je najizgledniji njegov odlazak u Porto. Šteta, još jedan dinamovac vrlo će rano napustiti voljeni klub...

Dinamo traži 12 milijuna eura

Iako je veći dio sezone Ante ulazio s klupe, Dinamo ga ne misli pustiti za manje od 12 mil. eura. No svi čekaju Zdravka Mamića.

U utrku su se uključili i Nijemci

U utrku za Ćorićem uključila su se i dva velika njemačka kluba, koji su, kao i Porto, spremni odmah platiti odštetu Dinamu.

Samo triput igrao 90 minuta

u HNL-u je ove sezone samo tri puta igrao svih 90 minuta, dok je u Ligi prvaka ukupno odigrao 86 minuta u šest minuta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?