Nogomet

Real bolji od Barcelone, Modrić odigrao 27. "el clasico"

luka modrić Real
Kai Pfaffenbach/DPA/PIXSELL
16.10.2022.
u 19:53

U jednom od najvećih nogometnih derbija na svijetu Real Madrid je na Santiago Bernabeu pobijedio Barcelonu sa 3-1, a za "Kraljevski klub" je do 78. minute igrao Luka Modrić.

Aktualni europski i španjolski prvak je poveo u 12. minuti golom francuskog napadača Karima Benzeme. Bila je to brza kontra domaćina, Toni Kroos je uposlio Vinicusa koji je probio lijevu stranu i krenuo prema Ter Stegenu. Barcin vratar je obranio njegov pokušaj, ali je Benzema pokupio odbijanac i sa nekih 11-12 metara pogodio za 1-0.

Bio je to njegov 12. gol u susretima protiv Barcelone. Najviše golova u "el clasicima" zabio je Lionel Messi, čak 26. Benzema je sada na diobi osmog mjesta sa Santillanom.

Za 2-0 zabio je Federico Valverde u 35. minuti sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora. U 51. minuti Real treći put zabija, drugi put Karim Benzema. Međutim, pogodak je poništen zbog zaleđa.

Barca tijekom utakmice nije imala previše prilika, a tek je u završnici pokazala nešto. U 78. minuti sa 20 metara pucao je Ansu Fati, ali pored gola. Utakmicu je u vode neizvjesnosti vratio Ferran Torres u 83. minuti.

Fati je prošao po lijevoj strani ubacivši loptu u kazneni prostor, Lewandowski je propustio do Torresa koji je zabio iz blizine. Četiri minute kasnije Fati je mogao izjednačiti, ali je pucao pored gola.

U sudačkoj nadoknadi Real je dobio kazneni udarac nakon što je Eric Garcia oborio Rodryga. Sudac Jose Sanchez je pregledao video zapis pokazavši na bijelu točku, a Rodrygo je bio siguran za 3-1.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić igrao je za Real do 79. minute. Bio je to njegov 27. nastup u najatraktivnijem svjetskom derbiju. Debitirao je 29. kolovoza 2012. kada je debitirao protiv Barce u Superkupu. Rekorderi po broju nastupa u "el clasicu" su Sergio Ramos i Messi sa po 45 nastupa.

U prvom nedjeljnom susretu Real Sociedad je na gostovanju pobijedio Celtu Vigo sa 2-1 ostvarivši sedmu uzastopnu pobjedu u svim natjecanjima.

Asier Illarramendi je u 30. minuti doveo goste u vodstvo, no devet minuta kasnije izjednačio je Iago Aspas.

Pobjedu baskijskom sastavu donio je Igor Zubeldia u 54. minuti.

Real je ovom pobjedom preuzeo vrh ljestvice sa 25 bodova, tri više od Barcelone. Po 19 bodova imaju Atletico Madrid i Real Sociedad.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije