POSUŠJE

Rakitno pobjednik Malonogometnog turnira mjesnih zajednica, sela, zaselaka i gradskih četvrti općine Posušje

28.07.2023.
u 13:56

Sinoć je odigrano finale Malonogometnog turnira mjesnih zajednica, sela, zaselaka i gradskih četvrti općine Posušje, a pobjedu ovogodišnjeg izdanja odnijela je ekipa Rakitno. U utakmici protiv Durmišuše krajnji rezultat bio je 6:3, a pogotke za ekipu Rakitna postigli su Tomislav Milićević, Josip Pavković i Ivan Miličević, sva trojica po dva gola. Strijelci iz ekipe Durmišuša bili su Ivan Jurišić dva puta i Mate Bešlić. Ovo je treći put da je Rakitno osvojilo ligu Mjesnih zajednica, sela, zaselaka i gradskih četvrti. Prvi put je bilo prije 15 godina, a drugi put prošle godine.

U utakmici za 3. mjesto igrali su Gornji Jukići i MZ Vir, a Virani su uvjerljivo pobjedili rezultatom 7:2. Strijelci u ovoj utakmici za ekipu Vira bili su Bože Mikulić dva puta, Filip Čamber četiri puta i Mario Đerek, a za ekipu Gornjih Jukića pogađali su Karlo Jukić i Petar Jukić.

Nakon odigranih utakmica i nagrada za tri najbolje ekipe, uručene su i nagrade za najbolje pojedince turnira. Tako je najbolji igrač i najbolji strijelac i ove godine kao i protekle Ivan Miličević iz ekipe Rakitno, koji je i u finalu bio odličan te je postigao dva gola, dok je najboljim golmanom proglašen golman Gornjih Jukića, Mate Jukić. Nagrade su uručili načelnik općine Posušje Ante Begić i načelnik Ivankova, inače podrijetlom iz Rakitna, Marko Miličević.

Navedimo još kako je sinoćnja finalna večer turnira otvorena utakmicom između ekipa NK Rakitno i HŠK Posušje 2014. i mlađi, a gosti su bili stručni stožer i igrači premijerligaša HŠK-a Posušje, koji su pozdravljeni ogromnim pljeskom. Igrači i uprava kluba iskoristili su priliku i pozvali su sve na utakmicu između HŠK Posušje i NK Široki Brijeg, koja će biti odigrana u petak 4. kolovoza na stadionu Mokri Dolac u 21:00h, a posebnost ove utakmice će biti ta što će biti ujedno i prva utakmica na Mokrom Docu pod svjetlima novih reflektora. 

Također, najbolja ekipa ovogodišnjeg izdanja malonogometnog turnira - Rakitno, predstavljat će Posušje u Ligi Hercegovine, čiji je ovogodišnji domaćin Grude.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije