Pripreme premijerligaša zahuktale su se, a odvija se prijelazni rok

Puno promjena na Otoci, Koševu, pod B. brijegom...

Široki
Foto: Zoran Grizelj
24.01.2014.
u 09:11

Odlaze Miličević, Komazec, Ješe, Grahovac, Kajkut, Raspudić, Vidović... Dolaze uglavnom anonimci

Sad kada je nogometni raspust prošao, a (gotovo) svi treneri premijerligaških klubova zasukali rukave, izvršili prozivku i počeli oblikovanje momčadi kroz naporne pripreme, možemo s optimizmom čekati nastavak prvenstva.

Ambiciozno Sarajevo

Bit će lijepih igara i dobra nogometa, pogodaka za pamćenje i pljeska s tribina. Još kad se klubovi pojačaju kako planiraju...

Većina je to učinila još prije 20. siječnja, kada je službeno počeo prijelazni rok. Ulaskom u klub bogatog Malezijca Vincenta Tana financijski ojačano Sarajevo uz trenera Roberta Jarnija dovelo je Makedonca Velkoskog, kažu ubojita strijelca, te još jednog Makedonca Stojčeva, Purića (Sloboda Užice), Barića (Vojvodina)... Možda dođe i vratar Matej Delač na posudbu iz Abramovičevog Chelseaja, ali Sarajlijama nisu uspjeli pregovori s bivšim Hajdukovcem Marijom Carevićem, Miroslavom Stevanovićem (Sevilla) i Etienom Velikonjom (Cardif), dok je Koševo napustio ponajbolji igrač Nikola Komazec i odmaglio u Koreju.

U gradskom rivalu Željezničaru, aktualnom bosanskohercegovačkom prvaku, sve prolazi bez potresa (došli, ustvari vratili se vratar Antolović i Ramić), otišli Škaljić, E. Čolić i Urdinov. Kajkut i Stajić napustili su Čelik, a Vedran Ješe Široki Brijeg.

Bekić - priča bez temelja

Čini se kako Grahovac, Raspudić i Đelmić odlaze iz Borca. Zrinjski je ostao bez Stojkića (Rumunjska?), M. Aničića (Astana – Kazahstan?), Miličevića (Pescara – Italija), dok se prijelaz Amera Bekića u španjolski Getafe pokazao kao pričica bez temelja. Pod Bijeli brijeg su stigli Stojanović (Hajduk), Nikolić (Debrecen), Mamić (Slavija)... Široki Brijeg je “nabavio” Pehara (Split) i Huga (Brazil).

Najviše pojačanja (hm, tek ćemo vidjeti jesu li ustvari pojačanja) doveo je Olimpic: J. Sesar, D. Pandža, Bogičević, Zeba, Arežina, Sivšić..., ali nama se čini da je Olimpic jako oslabljen odlaskom Vidovića (Split). Najveće pojačanje Travnika je dolazak u klub gazde Nihada Selimovića.

Novi premijerligaš Vitez je “oteo” Travničanima Heću i Isakovića. Velež je uz Škaljića doveo Blagojevića (Srbija) i Jankovića (Crna Gora)...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije