Kup Herceg Bosne

Prvoligaš iz Širokog provukao se u Posušju

02.12.2016.
u 10:00

Košarkaši Posušja zamalo su napravili iznenađenje. U kup susretu protiv Širokoga košarkaši KK Posušje dobro su startali protiv susjeda iz Širokog Brijega i držali prednost cijelu prvu četvrtinu. Gosti poenima 212 cm visokog bivšeg igrača Zadra Đuguma drže priključak i ne dopuštaju domaćinu odlijepiti se. U drugoj četvrtini odlične igre domaćih, Ramljak i Leko zabijaju sa svih pozicija, a cijela momčad je odlična u obrani. Na poluvrijeme se odlazi izjednačenim rezultatom 35:35.

U trećoj četvrtini prava slika Širokog. Agresivna obrana po cijelom terenu i brzi kontranapadi lome umornog domaćina. Posušje nema širinu kao Široki koji odlazi na najvećih plus 14. Činilo se da je kraj, ali žuti nisu gubili nadu. Kreće uragan Posušja pri rezultatu 60:69. U dvije minute, prvo koševima Jukića, njegovom tricom, zatim tricom Ante Begića i naposljetku trojkom Ante Ramljaka žuti okreću utakmicu na 71:69. Favorizirani gost je “na koljenima” i u zadnje dvije minute se ulazi izjednačeno. Gosti slobodnim bacanjima preuzimaju vodstvo. Leko ponovno poravnava rezultat, ali više od toga nije moglo. Posljednje minute utakmice loptu u svoje ruke uzima Jan Močnik, igrač s iskustvom igranja najjačeg europskog klupskog natjecanja, Eurolige. Slovenac veže 5 poena zaredom, a Posušje promašuje šutove za tri i slobodna bacanja i gosti izlaze iz utakmice kao pobjednici s krajnjih 76:80. U fantastičnom košarkaškom ozračju najviše je pokazao Ante Leko postigavši 24 poena. Ante Ramljak dodao je 20, a Ante Begić 15 koševa i 10 skokova. Kod pobjednika najbolji je bio Jan Močnik sa 16 koševa. Već u subotu košarkaše Posušja čeka sljedeći težak ispit. U reprizi prošlogodišnjeg finala KK Čapljina gostuje u Posušju. Utakmica se igra s početkom u 19 sati i humanitarnog je karaktera. Sav prihod od ulaznica koje će biti po cijeni od 5 maraka ići će za šestogodišnjeg Petra Pavkovića koji boluje od zloćudnog tumora. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije