Karate turnir Dani berbe grožđa - Open 2016.

Prvo mjesto Ivoni Ćavar i Ljubiši Mihajloviću

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
21.09.2016.
u 11:00

U sklopu manifestacije “Dani berbe grožđa” u Gradskoj športskoj dvorani održan je IV. međunarodni karate turnir za djecu, kadete, juniore i seniore pod simboličnim nazivom “Dani berbe grožđa Open 2016.”. Kako nam je rekao predsjednik Organizacijskog odbora Josip Grbavac, na turniru je nastupilo 50 klubova s 550 natjecatelja iz Hrvatske, Austrije, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, koji su se cijeloga dana natjecali u katama, pojedinačnim i ekipnim borbama na čak šest tatamija, a sudili su europski suci.

Zajednička organizacija

Prema Grbavčevim riječima, taj veliki sportski spektakl zajednički su organizirala tri karate kluba s područja općine: KK Hercegovina, KK Brotnjo i KK Međugorje, u suorganizaciji s Karate savezom BiH, a glavni pokrovitelj turnira je Općina Čitluk i brojni sponzori. Ove godine organizator je pripremio nagradni fond turnira u iznosu od 1200 eura za seniorske open kategorije, za najuspješniji klub i ekipu natjecanja. Na svečanom otvaranju okupljenim natjecateljima obratili su se predsjednik Organizacijskog odbora Josip Grbavac, predsjednik KS BiH Zdenko Klepić, predsjednik KS Hrvatske i glavni tajnik EKF Stjepan Čelan, načelnik općine Čitluk Ivo Ino Jerkić te savjetnik i osobni izaslanik ministrice kulture i sporta FBiH Goran Lulić, koji je natjecanje i otvorio. Na otvaranju su uručene i prigodne zahvalnice za 5 karataša s područja općine Čitluk: Filipa Ostojića, Zorana Zovku, Irenu Prgu, Kristinu Zovko i Jelenu Pehar, koji su u prošloj sezoni osvojili medalje na međunarodnim natjecanjima, a posmrtno je dodijeljena i zahvalnica pokojnom Franji Primorcu za izniman doprinos karateu na području općine Čitluk, koju je preuzeo njegov brat Josip.

Medalje i priznanja najboljima

Najuspješnijim natjecateljima u pojedinačnim i ekipnim borbama uručeni su pehari, medalje i prigodne nagrade. Posebno su bile zanimljive borbe u seniorskim kategorijama, a medalje i novčane iznose su osvojili: Seniori open: 1. Ljubiša Mihajlović (300 eura), 2. Almir Cecunjanin (100) i 3. Zoran Zovko (50) i Karlo Raguž (50). Seniorke open: 1. Ivona Ćavar (300), 2. Kristina Zovko (100), 3. Irena Prga (50) i 4. Ivana Galić (50). Najuspješniji klub na turniru bio je KK Bar iz Crne Gore, dok je najuspješnija reprezentacija bila reprezentacija zagrebačkog Karate saveza.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije