HNK Čapljina

Prvi dio sezone pun oscilacija, proljeće na Bjelavama moralo bi biti bolje

28.12.2018.
u 07:12

“Federalac” s Bjelava imao je zanimljivu, više lošu nego dobru sezonu u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine. Jesen je završio na ne baš dobrom devetom mjestu, ali osmo Goražde i sedmo Orašje također imaju istih 21 bod, dok deseti Igman i jedanaesto Brtatsvo imaju po dva boda manje (19), ali jednima i drugima na proljeće Čapljina putuje u goste. Nije zgorega napomenuti da su i Konjičani i Gračaničani na Bjelavama igrali 0:0...

Slab ulazak u sezonu

Čapljina je sezonu počela s dvije domaće utakmice, ali je obje izgubila (Velež 1:4, Jedinstvo 0:1). “Stradanje” se nastavilo i u trećem kolu prvenstva, kada je momčad trenera Damira Borovca doživjela pravu malu rezultatsku katastrofu u gostima kod Toška – 0:3. Prvi bodovi osvojeni su tek u četvrtom kolu na Bjelavama protiv Slavena (3:1). Optimizam je obasjao lica navijača Čapljine nakon što je u gostima pobijeđen Rudar (2:0), a kada je u šestom kolu svladano Orašje na Bjelavama (1:0), bilo je jasno kako je rezultatska kriza prošlost. Slijedili su susreti s Vitezom u gostima i Igmanom kući – oba 0:0... To se još “dalo trpjeti”, ali visoki 0:3 poraz u gostima kod Orašja te bolnih 1:3 protiv Olimpika u Čapljini navijestili su novi pad u crnu rupu...

Onda je u jedanaestom kolu doživljen pravi 0:5 potop kod Zvijezde u Gradačcu, nakon čega je glavni trener Damir Borovac na klupi zauzeo mjesto pomoćnika, a Tomislav Raguž postao prvi trener Čapljinaca. Koliko je promjena trenera pomogla da do kraja nije više bilo poraza ne znamo, ali na Bjelavama je “pao” Metalleghe iz Jajca (2:1), Novi Travnik u gostima (1:0) pa pad s Bratstvom kući (0:0). Prvenstvena jesen je završila uspješno pobjedom u Visokom (4:1) protiv lampaša Bosne. S tom je utakmicom zaključen prvi dio sezone.

Nije loše, ali...

Deveto mjesto na ljestvici Prve lige Federacije BiH nije loše, ali Čapljina se zimus mora dobro spremiti, po mogućnosti i igrački pojačati.

Jesenas su treneri Čapljine Damir Borovac i Tomislav Raguž koristili 20 nogometaša na 15 prvenstvenih utakmica. Edin Mustafić i Stanko Cvitković jedini su nastupili na svim susretima. Po 14 nastupa upisali su Ivan Trifković, Aldin Hrvanović i Armin Jazvin, dok su 13 puta igrali Niko Jović i Gabrijel Zubac. Dejan Vučić, Marin Vranjić, Toni Tipurić i Nikola Rodin sudjelovali su u 12 nastupa, a Pero Pervan u 11.

Slijede s po osam odigranih utakmica (cijelih ili kao pričuve) Ivan Sušić, Edin Novaković i Davor Šutalo. Ivan Buhač u igri je bio šest puta, a Nikola Šunjić pet puta. Pričuvni vratar samo je jednom stao između vratnica, a prvi vratar Ivan Trifković ostao na klupi. Očito je kako napad Čapljine ima stanovitih problema s realizacijom prilika jer na šest prvenstvenih utakmica (Jedinstvo, Tošk, Vitez, Igman, Zvijezda i Bratstvo) ni jednom nije zatresao mrežu.

Na proljeće HNK Čapljina ima jednu gostujuću utakmicu više, ali utješno je možda to što na Bjelave dolaze uglavnom prvoligaši koji su čini se nešto slabiji od Čapljinaca. No, sve su to računice bez krčmara, nitko se neće lako predati baš kao ni Čapljina u gostima.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije