Košarka

Prvaci BiH za sada su najugodnije iznenađenje regionalne ABA lige

14.12.2016.
u 10:00

Košarkaši Igokee najugodnije su iznenađenje ovogodišnje polusezone u regionalnom natjecanju. Prvak BiH je prvi dio sezone završio na šestoj poziciji sa sedam pobjeda i šest poraza, čime su nadmašili klupska očekivanja.

Momčadska igra

O tome kako su momčadskom igrom došli do uspjeha nabolje svjedoči podatak da među vodećim igračima lige nema ni jednog igrača Igokee. Ni u jednoj statističkoj kategoriji, dobroj ili lošoj, nema Igokeinih igrača, ali su oni ipak pri vrhu. Igrač s najvišim indeksom korisnosti (17,4) je branič Igokee James Artur Robinson koji je najviše vremena i proveo na parketu, čak 362 minute u 12 susreta, što prosječno iznosi 30,2 minute po utakmici. Robinson je prosječno postizao 15,9 poena i zabilježio 4,3 asistencije i 3,7 skokova. Kapetan Radivojević jedini je koji uz Robinsona ima dvoznamenkast indeks korisnosti (10,6), a odigrao je dva susreta manje od Amerikanca. Radivojević je u 10 utakmica postigao 116 poena, što donosi prosjek od 11,6 poena po susretu, imao je 3,6 skoka po utakmici i 4,3 asistencije. U momčadi Igokee izdvajaju se još Draško Albijanić s 9,8, Strahinja Mićović 9,6 i Danilo Šibalić s 9,2 prosječna poena indeksa korisnosti.

Nitko nije iznad momčadi

- Kod mene pojedinac nikad nije iznad momčadi, a u svakoj utakmici netko novi “iskoči”, što je dobro. Slična situacija bila je u našoj najuspješnijoj sezoni 2012./2013. kada smo bili prvi nakon regularnog dijela. Što se tiče učinka u prvom dijelu, više sam nego zadovoljan, igrači su napravili kredit, tako da im mogu oprostiti loše drugo poluvrijeme protiv Partizana. Moramo pokušati nastaviti s dobrim igrama. Nerealno je očekivati da se uključimo u borbu za prve četiri pozicije, ali sasvim sigurno ćemo u svakoj utakmici ići na pobjedu. I u prvom dijelu smo dobili četiri utakmice u gostima, tako da činjenica igramo li doma ili na strani ne predstavlja prednost ili otežavajuću okolnost. Kući nam dolaze Karpoš, FMP Železnik, Krka i Zadar, klubovi koji su u zoni borbe za ostanak i sigurno će tražiti pobjedu - kaže Bajić.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?