zimske pripreme

Prozivke, “kućni rad”, pa Turska, Istra, Hercegovina...

07.01.2018.
u 11:30

Jesenska nogometna sezona za klubove i igrače Premijer lige BiH završila je 10. prosinca. Treneri 12 klubova bh. “elite” raspustili su igrače s preporukom: Deset (ili više dana) se odmarajte, ne izlažite se fizičkim ni psihičkim naporima, zaboravite treninge, utakmice i nogomet općenito...

Preporuke

Treneri su nogometašima dali i program individualnoga rada nakon odmora, pa su momci trčali i vježbali kako na prozivku ne bi došli zapušteni. Ovako ili slično je godinama u svim stankama, kako u BiH tako i u svijetu.

Nogometaši su dobili i druge preporuke. Na primjer, da ne smiju igrati mali nogomet (tu ima i iznimki) te da pripaze na prehranu i kilograme kako ne bi došli na prozivku zapušteni i “zaobljeni”. Premijer liga BiH je takva da u njoj ima i “profesionalaca” koji su na odmor otišli praznih džepova, pa im i ne trebaju preporuke da se ne prejedaju. Neće, jer i nemaju što jesti! Za sutra, 8. siječnja, ili dan-dva kasnije, zakazane su prozivke. Slijede testiranja i vaganje (neki će biti kažnjeni zbog prekomjerne težine). Onda slijede prvi treninzi.

Ovisno o vremenu, jedni će trenirati vani, na pravim i(li) umjetnim travnjacima, šumskim stazama, ali i u dvoranama (ili oboje, kombinirano).

- Nakon liječničkih pregleda i uvodnoga rada u Sarajevu, idemo u staru bazu, u Čitluk. Tamo ćemo odigrati protiv Goška i Veleža, zatim putujemo 10 dana u Tursku.

U Antalyji ćemo igrati četiri utakmice, jednu protiv azerbajdžanskog Qarabağa, sudionika Lige prvaka - kaže trener s Koševa Husref Musemić. Sarajevo će u Turskoj igrati i protiv Crvene zvezde, možda i Vojvodine i podgoričke Budućnosti te jedne ruske momčadi.

I Željezničar će u Antalyju, ali tek nakon tradicionalnih uvodnih priprema u Međugorju. Protivnici Željezničara su bugarski Etar, slovačka Dunajska Streda i ukrajinska Zorya.

U Istru putuju Zrinjski i Široki

Zrinjski i Široki Brijeg uvod će imati u Međugorju i na Blatu. Zrinjski će 17. ili 18. siječnja igrati prvi pripremni susret protiv Goška u Međugorju. S Goškom se možda “sudari” i na 28. turniru Andrije Ankovića (2. - 3. veljače).

- Dana 20. siječnja putujemo u Istru, u Medulin. Tamo ćemo imati četiri utakmice na Arena kupu - rekao nam je Mario Maka Ivanković, pomoćnik trenera Blaža Sliškovića. Široki Brijeg će početi pripreme danas na Pecari, a prvu utakmicu igrat će 27. siječnja protiv Croatije (Zmijavci). Zatim putuje u Novigrad (Istra), gdje će nastupiti na Istria Winter Cupu. Gošk će se pripremati kući. Borac će dio priprema odraditi u Kopru, dok Krupa još nije objavila plan priprema. Možda (kao i lani) ode u Strugu (Makedonija). Radnik će uvod imati kući, zatim putuje u Crnu Goru (Rafailovići), gdje će igrati niz utakmica, a “generalka” pred prvenstvo bit će u Bijeljini protiv srpskog prvoligaša Bačke iz Bačke Palanke.

U Vitezu sve je bilo neizvjesno do sjednice Uprave u petak, koja će, kako nam je rekao trener Branko Karačić, umnogome odrediti sudbinu kluba. Bude li novca, bit će i pojačanja i dobrih priprema, što znači da bi se Vitežani ipak uključili u borbu za ostanak. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije