ORLOVI OTJERALI VATRENE

Provokacije iz Srbije: 'SP još nije počelo, a već smo pobijedili Hrvatsku'

20.12.2017.
u 12:51

Odlukom rukovodstva FSS-a da se za bazu tijekom Svjetskog prvenstva izabere gradić Svetlogorsk nanijet je poraz našim susjedima s obzirom na to da su i oni imali iste aspiracije, piše Alo.

Hrvatski nogometni savez prije nekoliko dana objavio je kako je odabrao kamp u kojem će reprezentacija boraviti tijekom Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine. Resort "Šumska rapsodija" nalazi se u mjestu Iličevo u Zelenogorsku, 60-ak kilometara od Sankt Peterburga. Resort s četiri zvjezdice nalazi se u vrlo mirnom kraju, smješten između šume i jezera, pa nudi idilično prirodno okruženje za boravak reprezentacije.

No, prema navodima srbijanskih medija, Iličevo nije bilo prvi odabir HNS-a već Royal Falke Resort u Svetlogorsku kod Kalinjingrada.

'Srbija je pobijedila Hrvatsku! Odlukom rukovodstva FSS-a da se za bazu tijekom Svjetskog prvenstva izabere gradić Svetlogorsk nanijet je poraz našim susjedima s obzirom na to da su i oni imali iste aspiracije' - piše tabloid Alo i dodaje:

'I Hrvati su željeli biti u tom mirnom gradu, koji svi smatraju draguljem Baltičkog mora, a koji je smješten u borovu šumu. Željeli su biti u hotelu u kojem će biti orlovi. Smatrali su da je to idealno zbog toga što je teren za treninge udaljen 800 metara. I ostali su kratkih rukava.'.

S druge strane izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović zadovoljan je odabirom kampa u Iličevu.

- Možemo biti iznimno zadovoljni raspletom situacije oko kampa, jer iako smo među posljednjima izborili plasman, imamo jedan od boljih kampova u Rusiji. Znamo da su neke vrlo jake reprezentacije isto ciljale ovaj hotel, ali smo u toj Fifinoj proceduri oko rezervacija kampova bili brzi i spretni. Rusija nema toliko vrhunskih kampova, a ovdje smo pronašli hotel koji nudi vrlo mirno okruženje i jako dobre uvjete za boravak reprezentacije - kazao je Vrbanović i dodao:

- Pozitivno je i što će u glavnoj zgradi boraviti samo naša reprezentacija, što znači da će igrači imati potpuni mir. Izuzetno važan faktor bio je trening centar koji je izvrstan, pa će naša reprezentacija imati odlične uvjete za rad.

S procedurom odabira kampa bio je upoznat i izbornik Zlatko Dalić.

- Imam potpuno povjerenje u Damira Vrbanovića i team managericu A reprezentacije Ivu Olivari koji već imaju puno iskustva u traženju odgovarajućeg kampa. Oni su obišli kampove u Rusiji te mi prenijeli svoje dojmove. Vjerujem da ćemo imati odlične uvjete za boravak tijekom Svjetskog prvenstva. Također, raduje me što je trening centar već u završnoj fazi radova i što će biti na visokoj razini, a FIFA i HNS pobrinut će se da domaćini osiguraju da travnjak bude u savršenom stanju prije početka Svjetskog prvenstva - kazao je Dalić.
 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije