reakcije

Pročitajte kako su svjetski mediji reagirali na poraz Hrvatske, svi pišu o jednom čovjeku

Goran Stanzl/PIXSELL
14.12.2022.
u 07:07

"Njegov san se nastavlja: Lionel Messi je s Argentinom u finalu Svjetskog prvenstva! Slavili su 3:0 protiv Hrvatske", piše njemački Bild.

Hrvatska nogometna reprezentacija poražena je s 0:3 (0;2) od Argentine u polufinalu SP-a u Lusailu, te će se u subotu boriti za broncu s poraženim iz dvoboja Maroko-Francuska. 

Argentinci su poveli golom Messija iz jedanaesterca u 34. minuti, a u 39. minuti nakon brzog protunapada na 2-0 povećao je Julian Alvarez. U 69. minuti Messi je asistirao Alvarezu za konačnih 3:0. 

Svjetski mediji u izvještajima utakmice slave Lionela Messija koji je tako došao do korak do naslova koji mu jedini nedostaje. Uz naslov prvaka svijeta bit će najuži konkurent za najboljeg nogometaša u povijesti.

"Genijalni Messi odveo Argentinu u finale", navodi engleski Guardian te na nekoliko mjesta u članku hvali kapetana Argentine, dok za Hrvatsku kaže da je nestala. 

"Najbolji nastup Argentine do sada? Vjerojatno. Messi i ostali imaju još jednu utakmicu u pokušaju da dođu do vrha", piše britanski BBC. 

"Messi korak bliže svom snu", navodi španjolski AS. 

"Njegov san se nastavlja: Lionel Messi je s Argentinom u finalu Svjetskog prvenstva! Slavili su 3:0 protiv Hrvatske", piše njemački Bild. 

"Argentina je lako slavila protiv Hrvatske s 3:0 i zahvaljujući ubojitosti Messija i Alvareza prošla u finale Svjetskog prvenstva", piše francuski L'Equipe.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije