Izbor sportaša općine Čitluk

Priznanja za Dodiga i Sušac

06.03.2016.
u 07:30

Za najboljeg športaša općine u 2015. godini izabran je svjetski poznati tenisač iz Međugorja Ivan Dodig, a budući da je Ivan u Belgiji gdje igra Davis Cup, na svečanosti je puštena njegova videoizjava

U Čitluku je održana 16. po redu svečanost proglašenja i uručivanja priznanja najboljim sportašima, klubovima i sportskim djelatnicima općine za 2015. godinu. Bila je to svojevrsna smotra sveukupnog prošlogodišnjeg rada.

Odlukom Ocjenjivačkog suda, za najboljeg športaša općine u 2015. godini izabran je svjetski poznati tenisač iz Međugorja Ivan Dodig, osvajač Roland Garrosa u parovima, ATP Word Tour Mastersa 1000 u Parizu, te Acapulca. Budući da je Ivan u Belgiji gdje igra Davis Cup, na svečanosti je puštena njegova videoizjava u kojoj je zahvalio na priznanju.

Uspješni i kuglači

Najboljom sportašicom proglašena je karatašica Marija Sušac, članica SKK Neretva Mostar i reprezentativka BiH. Marija je osvajačica dviju srebrnih medalja na seniorskom prvenstvu BiH i 5. mjesta na Europskom prvenstvu regija za seniorke - ekipno. Za najuspješniji klub općine Čitluk u prošloj godini izabran je Kuglački klub Međugorje - Brotnjo Čitluk. Naslov najboljeg trenera pripao je Žarku Planiniću, treneru Karate kluba Brotnjo. Također, dodijeljeno i posebno priznanje koje nosi ime po pokojnom Boži Gagri, utemeljitelju Atletskog kluba Brotnjo te velikom ljubitelju i promicatelju “kraljice sportova” na ovim prostorima. Ovogodišnje priznanje “Nagrada Bože Gagre” posthumno je dodijeljeno nedavno preminulom akademskom slikaru Franji Primorcu, inače nekadašnjem sportašu, dobrom duhu i prijatelju svih sportaša u Brotnju. Kažimo i to da je priznanje za potporu razvoja sporta u Brotnju dodijeljeno Gospodarskoj tvrtki Premier Word Sport d.o.o. Čitluk. Posebna priznanja za razvoj športa u Brotnju kroz dulje vremensko razdoblje dodijeljena Zdenku Božiću, pokretaču košarke u Brotnju i osnivaču KK Brotnjo, i Valentinu Ćoriću za doprinos u razvoju i unapređivanju karatea u Brotnju.

Na jučerašnjoj svečanosti najboljim mlađim seniorom proglašen je poznati košarkaš Ivica Zubac koji je na Svjetskom prvenstvu u Grčkoj osvojio srebrnu medalju nastupajući za reprezentaciju Hrvatske. Za najbolju mlađu seniorku izabrana je karatašica Irena Prga, članica KK Hercegovina Čitluk.

Mlađe kategorije

Naslovima najboljih juniora okitili su se karataši Zoran Zovko i atletičarka Marija Ivanković, najboljih kadeta karataš Ivan Pehar i karatašica Jelena Pehar.

Najbolji mlađi kadet je karataš Filip Ostojić, najbolja mlađa kadetkinja Sara Raspudić, dok su za najbolje sportske nade općine Čitluk za prošlu godinu izabrani: atletičar Luka Ćurković, karataš Jure Puce, košarkašica Ivana Rozić, karataš Luka Ostojić, nogometaš David Čarapina, stolnotenisač Nikola Prusina, karatašica Ivona Krasić, košarkaš Luka Erić, rukometaš Karko Barbarić, karataš Josip Planinić, tenisač Josip Ivanković i nogometaš Antonio Prskalo.

Malonogometašima mjesne zajednice Međugorje dodijeljeno je “Posebno priznanje za promicanje i razvoj sportske rekreacije” jer su lani 3. put osvojili laskavi naslov pobjednika MNL Hercegovine. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije