Pomoćni sudac

Priča suca sinoćnje utakmice rastužila čitav svijet: 'On je heroj'

24.08.2020.
u 14:08

Finale Lige prvaka koje su sinoć na stadionu Luz u Lisabonu odigrali PSG i Bayern obilovalo je sitnim detaljima koje možda ne bismo ni uočili da se igralo pred punim kapacitetom tribina. Čak je i režija TV-prijenosa znala odabrati prave trenutke, pa se na liciima igrača i stručnog stožera bez problema moglo očitati raspoloženje u svakom trenutku.

Jedan je detalj posebno zapeo za oko javnosti. Naime, pomoćni sudac u finalu, talijan Lorenzo Manganelli u nekoliko je navrata na sebe navukao dosta pažnje. 

Prilikom izlaska na teren, Manganelli je, na putu prema sredini igrališta gdje će se održati uvodno predstavljanje sudionika, dotaknuo pehar namijenjen pobjedniku Lige prvaka. To se, u pravilu ne radi, jer postoji "prokletstvo" po kojem, onaj tko ga dotakne prije utakmice, neće na istoj imati previše sreće. No, Magnanellija to nije previše smetalo, a i sam je posao pomoćnika sucu Orsatu odradio bez negativnih konotacija.

Nakon dvoboja, na putu ka dodijeli medalja i pehara, Manganelli je u kameru pokazao sliku svog oca koji je nedavno preminuo od posljedica izazvanih koronavirusom, a pošto je dobio medalju, istu je odmah potom i poljubio.

Na društvenim mrežama pregršt je pozitivnih komentara na poteze talijanskog pomoćnog suca, javljaju Sportske novosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije