U 75. GODINI

Preminuo legendarni nogometaš Feyenoorda Wim Jansen

25.01.2022.
u 19:47

U 75. godini života preminuo je Wim Jansen, legendarni nogometaš Feyenoorda kao i nizozemske reprezentacije.

Jansen je bio član reprezentacije Nizozemske koja je na dva uzastopna svjetska prvenstva, 1974. i 1978. godine, igrala finalne utakmice. Ukupno je za reprezentaciju u karijeri Jansen odigrao 65 utakmica.

Feyenoord, uz PSV i Ajax najveći nizozemski klub, službeno je priopćio kako je „preminuo jedan od najboljih igrača Feyenoorda svih vremena“. S tim klubom je Jansen, u sezoni 1969./70. osvojio naslov pobjednika Kupa prvaka pobjedom 2-1 protiv Celtica na San Siru. Bio je to ujedno prvi naslov za neki nizozemski klub u Kupu prvaka, kasnijoj Ligi prvaka.

Ovaj vezni nogometaš, po potrebi i obrambeni, odigrao je za Feyenoord 476 utakmica te je postigao 39 pogodaka. U karijeri je još kratko igrao za Ajax i Washington.

Nakon igračke Jansen je imao i uspješnu trenersku karijeru. Osim u Feyenoordu radio je u belgijskom Lokerenu, škotskom Celticu i japanskoj Sanfrecce Hiroshimi.

Nedavno je sam Jansen objavio biografiju „Mastermind“ u kojoj je naveo da ima problema s demencijom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije