smrt u 42. godini

Preminuo legendarni MMA borac Kimbo Slice

Kimbo Slice
07.06.2016.
u 10:34

UFC tuguje zbog odlaska velikog borca. Bio je pravi profesionalac, a svijet će ga pamtiti po posebnom stilu borbe i osebujnom izgledu - objavio je UFC

Jedan od najpoznatijih MMA boraca Kevin Ferguson, poznat kao Kimbo Slice, preminuo je na Floridi u blizini svog doma. 

Imao je 42 godine, a još uvijek nije objavljen uzrok smrti.

- UFC tuguje zbog odlaska velikog borca. Bio je pravi profesionalac, a svijet će ga pamtiti po posebnom stilu borbe i osebujnom izgledu - objavio je UFC.

Kako pišu 24sata.hr, Kimbo Slice bio je pravi ulični borac. Bavio se i američkim nogometom, a radio je i kao izbacivač.

Planetarnu slavu dosegao je 2003. godine, nakon što su u javnost izašle video snimke brutalnih uličnih borbi nakon kojih bi Kimbo obično ostao na nogama, a ispred njega, u ležećem položaju bio bi sirotan kojeg je upravo nokautirao.

Pokušao je i s boksom. Prvi meč odradio je 2011. godine pobijedivši Jamesa Wadea. Rušio je još trojicu nakon toga, ali to mu očito nije bio neki izazov pa se prebacio u profesionalne hrvače. Istovremeno je trenirao MMA i čekao novu šansu.

Kimbo je nastupio u UFC-u i Bellatoru. Posljednju borbu imao je upravo u Bellatoru u veljači 2016. godine protiv Dhaffira Harrisa, poznatijeg pod imenom Dada 5000. 

S njim je imao okršaje i ranije, u uličnim borbama, a Kimbo ga je pobijedio tehničkim nokautom što je bio njegov povratak u MMA nakon pet godina. No kasnije je ta pobjeda poništena jer je otkriveno kako je Kimbo bio na steroidima.

- Šokirani smo. Bio je jedan od najpopularnijih MMA boraca svih vremena. Kimbo je bio prava karizma, izvan kaveza bio je tako dobar, pristupačan... Obožavao je svoju obitelj. Teško nam je pao njegov odlazak - rekao je direktor Bellatora Scott Coker.

Iako je imao što za ponuditi u kavezu, Kimbo Slice nikad se nije previše hvalio niti uzdizao. Bio je svjestan da još mora puno učiti.

- Dečki koji drže titule u srednjoj i teškoj kategoriji, oni su sjajni. Ja samo uživam što sam među njima. Borim se i pridonosim sportu. To je ono što želim raditi. Titule me ne zanimaju - rekao je Kimbo 2010., uoči svoje druge borbe u UFC-u.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije