mjera 6 - 7 test-susreta

Premijerligaši su već “odvalili” polovinu priprema

03.02.2019.
u 08:50

Više od 20 dana bh. premijerligaši se pripremaju za nastavak sezone u Premijer ligi BiH. Iz njihovih tabora stižu vijesti kako sve ide u skladu s planom, kako se radi “kao nikada”, kako su igrači disciplinirani i lako podnose sve fizičke napore. Jedine primjedbe upućene su kiši, snijegu, burama, olujama i lošim travnjacima gdje rade, osobito u sjevernijim krajevima. Teži dio priprema, onaj vezan za stjecanje snage i kondicije, klubovi su prošli, pa se već igraju ogledni susreti, ali poneki se i odgodi zbog loših travnjaka ili snijega.

Krupa dobro organizirana

No, Krupa se pokazala kao dobro organiziran klub, pa je našla načina ukloniti brda snijega sa svog “plastičnjaka” i odigrati susret protiv Slavena iz Živinica (bilo je 4:0). Počeli smo priču od Krupe, koja je posljednja na ljestvici, ali Krupljani poručuju da niti ne razmišljaju o ispadanju jer su se pojačali i isplanirali jake pripreme u Istri. Tamo su već stigli i odigrali prvi susret (poraz 2:3 protiv slovenskoga Kopra), a jučer i protiv Šibenika.

U Medulinu se pripremaju i prvak Zrinjski te Gošk. Sva tri ova kluba nastupit će na turniru Winer Istria kup. Moguće je i da se sudare međusobno. Zrinjski je igrao na Goškovu turniru u Gabeli (Dinamo 2 – 2:1, Sutjeska Nikšić 2:3). Protiv Goška igrat će u Medulinu (uz Osijek 2, Dynamo Č. Budjejovice, a uoči povratka u Mostar i protiv Istre Pula). Baki je najveći problem naći zamjene Bilbiji i Todoroviću, jer plan se zna: prestići Sarajevo i obraniti naslov... Gošk pak čeka teška borba za ostanak. Prvi susret momčad Mate Neretljaka igrala je u Vrapčićima protiv Veleža (3:3), a na turniru Andrije Ankovića poražena je protiv Sutjeske (1:2) i svladala Dinamo 2 (1:0)...

Široki Brijeg danas u Antalyji (Turska) igra peti pripremni susret (Šerif). Do sada je svladao Neretvanac (4:1), igrao 0:0 protiv Croatije Zmijavci, izgubio protiv danskoga Ranrersa (1:3) i pobijedio slovački Trenčin (2:1). Do početka prvenstva još će igrati u Antalyji protiv gruzijskoga Dinama, korejskoga Pohang Steelersa, a po povratku protiv Veleža. Jesenski prvak Sarajevo počeo je pripreme kući, nastavio u Ljubuškom. U Mostaru je poražen protiv Veleža (1:3), pa u Sarajevu nadigrao Olimpik (3:1), a jučer u Antalyji i igrao prtiv Shupija (Makedonija), gdje će još igrati protiv Napretka (Kruševac), Astane (Kaz) te Saburtala (Gruzija).

Željo ipak poletio

U petak u Tursku nije letio Željezničar - zrakoplov zbog loših uvjeta nije poletio... Ali momčad s Grbavice tamo je otišla jučer. Osimova družina ranije je u Sarajevu svladala Slobodu (2:1), u Međugorju Igman (4:0) i u Čapljini domaćeg “federalca” (2:1) te je poražena protiv Tuzla Citya (2:3). U Turskoj će igrati protiv ukrajinskih Vorskle i Oleksandrye te ruskog Sochia. Čelik je u Turskoj igrao protiv njemačke Hanse Rostock (1:6), ruskog SKA Khabarovsk (1:2), kazahstanskog Šahtara Karagandy (0:2), tadžikistanskoga Dušanbea (0:2) i subotičkog Spartaka (0:3). Jedinu pobjedu upisao je protiv makedonskog Shupija (2:1).

Mladost je u Antalyji odigrala 0:0 protiv slovačke Senice. Još će igrati protiv Akademije Pandev (Makedovija) i beogradskog Partizana. Ranije je u Mostaru svladala Velež (4:3). Tuzla City svladala je Čapljinu (3:1) i Željezničar (3:2), a nastavlja u Crnoj Gori. Tamo će igrati protiv Otranta (Ulcin), Radnika (Bijeljina) i Arsenala (Tivat). Radnik po tradiciji završne pripreme igra u Crnoj Gori. Uz Tuzla Cityju u planu je pronaći još tri protivnika, a kući je igrao samo protiv Orašja (2:0). Sloboda je također planirala održati završne pripreme u Turskoj, ali u petak je naglo odustala od toga plana. Upućeni tvrde: blagajna je prazna. Tuzlaci su do sada igrali protiv Zvijezde (G) – 2:3, Igmana (4:0), Toška (4:0), Slobode Užice 1:1 i Budućnosti Banovići (2:0). Zvijezda je “neviđenim” jesenskim nizom od pet uzastopnih pobjeda stekla realne izglede za ostanak u ligi. Do sada je odigrala dvije pripremne utakmice protiv Drine Zvornik (4:0) i Slobode Užice (5:2). Momčad Darka Nestorovića zimus je ostala bez dosta igrača, ali ih je i dosta dovela. Uz dvije već odigrane utakmice, u završnom dijelu priprema u Crnoj Gori planira igrati još tri. Jedan je protivnik poznat – Arsenal (Tivat), dva se još traže...•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije