POLJUD

Prekršajni sud u Splitu kaznio HNS i Damira Vrbanovića zbog svastike

Miranda Cikotić/PIXSELL
08.03.2018.
u 18:06

Savez mora platiti 50.000 kuna, dok je izvršni direktor kažnjen s 5.000 kuna zbog prekršaja iz članka 19. Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima

Prekršajni sud u Splitu kaznio je Hrvatski nogometni savez i izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović zbog svastike na Poljudu. Uoči utakmice Hrvatske i Italije koja se igrala 12. lipnja 2015. godine na poljudskom travnjaku iscrtan je nacistički simbol. 

Savez mora platiti 50.000 kuna, dok je izvršni direktor kažnjen s 5.000 kuna zbog prekršaja iz članka 19. Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. Njih se tereti da nisu poduzeli mjere pregleda sportskog objekta i terena uoči utakmice.

No sudac je oslobodio HNS i Vrbanovića optužbe za prekršaj iz članka 5. Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, odnosno da nisu poduzeli odgovarajuće mjere radi sprječavanja i suzbijanja nereda na sportskim natjecanjima.

Damir Vrbanović i HNS mogu se žaliti na presudu. Podsjetimo, huligani su uoči utakmice Hrvatska - Italija spržili travu i svastiku. Poljud je te godine bio prazan zbog povika 'Za dom' na utakmici protiv Norveške u Maksimiru pa je Italija stigla na prazan Poljud.

Uefa je kaznila HNS oduzimanjem boda u kvalifikacijama za Euro, s dvije domaće utakmice pred praznim tribinama, a HNS sa 100.000 eura.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije