Poznati stručnjaci u Mostaru

Poznati stručnjaci iz cijele regije u Mostaru

17.04.2019.
u 09:30

U organizaciji Sveučilišta u Mostaru, ustrojbenih jedinica Filozofskog fakulteta i Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti te Društva hrvatskih novinara u BiH održat će se znanstveno-stručna konferencija s međunarodnim sudjelovanjem “Sport i komunikacija”. Konferencija će se održati danas u 12 sati u amfiteatru Antuna Branka Šimića na Filozofskom fakultetu.

Brojni stručnjaci

Na konferenciji će sudjelovati neki od vodećih stručnjaka iz sfera sporta, sportskog novinarstva, odnosa s javnošću. Konferencija će se održati u dvama panelima. Prvi koji se odnosi na odnose s javnošću i glasnogovorništvo u sportu moderirat će doc. dr. Nino Ćorić, pročelnik studija odnosa s javnošću Filozofskoga fakulteta, te drugi naziva “Mediji i sport – pristup, važnost, prezentacija”, kojim će moderirati prof. dr. Ilija Musa, pročelnik studija novinarstva Filozofskoga fakulteta. U prvom panelu sudjeluju glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak, mr. sc. Davor Pavić, glasnogovornik HŠK Zrinjski Mario Pandža, doktor sportske medicine Tomislav Madžar, Luka Mihačić, voditelj studija kineziologije FPMOZ-a Marin Ćorluka te istaknuti sportaš i prorektor Sveučilišta u Mostaru Zdenko Klepić. Sudionici drugog panela su bard hrvatskog sportskog novinarstva Zdravko Reić, glasnogovornik GNK Dinamo Alen Lesički, suradnik Four Four Two i Večernjeg lista BiH Ivan Tomić, urednik sportske rubrike Večernjeg lista BiH i član UEFA-ina odbora za medije Matej Damjanović, te proslavljena hrvatska nogometna legenda Mario Stanić.

- Sport i komunikacija jedna je od brojnih konferencija koje organizira Sveučilište u Mostaru. Za ovu konferenciju odlučili smo se zbog ogromnog utjecaja sporta na društvo s jedne strane, a komunikacije na sport s druge strane. U okviru naših studija novinarstva, kineziologije i odnosa s javnošću izučavamo brojne strane sporta, komunikacija i medija - kazao je rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić.

Funkcioniranje u praksi

Vodeći stručnjaci u svojim poljima koja su usko vezana za sport, odnose s javnošću i medije imat će priliku predstaviti svoja iskustva. Ovakva konferencija mogla bi značiti i vrijedno iskustvo za mostarske studente. - Pozvali smo eminentne stručnjake da govore kako ove vrijednosti funkcioniraju u praksi. Želimo da naši studenti steknu uvid u odnos sporta i komunikacije, ali i njihov utjecaj na društvo - dodao je rektor Tomić.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije