20. kolovoza

Poznat je novi datum najveće borbe Hrgovićeve karijere

27.07.2022.
u 08:54

Filipa Hrgovića 20. kolovoza očekuje borba protiv kineskog boksača Zhanga Zhileija. Njih dvojica snage će odmjeriti u sklopu najveće ovogodišnje boksačke priredbe na svijetu u saudijskoj Džedi, na kojoj će borba večeri biti revanš između Oleksandra Usika i Anthonyja Joshue. Podsjetimo, Ukrajinac je u prvoj Britancu oteo naslov svjetskog prvaka. 

Hrgović se već trebao boriti sa Zhileijem, ali je ta borba odgođena zbog smrti oca najboljeg hrvatskog boksača. Hrgović se u međuvremenu vratio boksu i njegove pripreme u Houstonu su u punom jeku, na kojima surađuje s novim trenerom. Podsjetimo, Hrgović je prekinuo suradnju s legendarnim trenerom Pedrom Diazom.

Umjesto njega, Hrgovića za borbu sa Zhileijem sprema Ronny Shields, bivši profesionalni boksač i trener koji je radio s nekim od najvećih imena ovog sporta: Mikeom Tysonom, Evanderom Holyfieldom, Pernellom Whittakerom, Arturom Gattijem i drugima.

Zhang je poručio da će ga nokautirati

Zhilei je umjesto odgođenog meča s Hrgovićem prošli mjesec imao borbu protiv Amerikanca Scotta Alexandera. Kinez je Alexandera nokautirao u prvoj rundi bez većih problema. Nakon borbe poslao je poruku hrvatskom boksaču. "Da je Hrgović bio ovdje, isto bi prošao. Nadam se da neće pobjeći od mene", rekao je neporaženi Zhang.

Uskoro se oglasio i Hrgović i poručio kako će se uskoro vratiti treninzima i pripremi okršaja sa Zhangom. "Zbog bolesti i smrti mog oca za kojeg sam bio jako vezan i s kojim sam provodio njegove zadnje dane, nisam uspio završiti pripreme.

Sve se dogodilo iznenada, stoga smo moj tim i ja odlučili odgoditi datum borbe. Zahvaljujem se svima na porukama podrške kao i svojem protivniku Zhangu Zhileiju, IBF-u, Matchroom Boxing i Wasserman organizaciji koji su pokazali puno razumijevanja za ovu situaciju."

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije