LEGENDARNI TENISAČ

Potpuni krah Borisa Beckera: Proglašen je krivim i sada mu prijeti zatvor

DPA/Pixsell
08.04.2022.
u 18:41

Nijemac će kaznu doznati 29. travnja, a postoji realna mogućnost da će morati u zatvor.

Legendarni njemački tenisač Boris Becker proglašen je krivim po četiri od 24 točke optužbe, odlučio je danas sud u Londonu.

Nijemac će kaznu doznati 29. travnja, a postoji realna mogućnost da će morati u zatvor. Prijetilo mu je sedam godina iza rešetaka, no sada je jasno da kazna neće biti tolika.

Optužbe su uključivale devet točaka za skrivanje trofeja s turnira Wimbledon i Australian Open i nagrada i sedam za prikrivanje imovine procijenjene na više od 1,5 milijuna eura, među kojom su dionice, stan u Londonu i dvije nekretnine u Njemačkoj te gotovina.

Optužen je da je novac skrivao na računima bivše supruge Barbare Becker i sadašnje Sharlely Becker s kojom više ne živi. 

Becker (54), zanijekao je krivnju još na pripremnom ročištu, a suđenje bi trebalo trajati tri tjedna. Sutkinja Deborah Taylor rekla je poroti da ostave po strani sve predrasude i da ignoriraju Beckerovu slavu.

Visoki londonski sud proglasio je Beckerov bankrot 21. lipnja 2017. na temelju zahtjeva banke, a u okviru sporazuma bio je dužan otkriti svu svoju imovinu. 

Dugovi trostrukog prvaka Wimbledona u trenutku stečaja bili su procijenjeni na 50 milijuna britanskih funta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije