HB liga

Posušje slavilo u Tomislavgradu

13.02.2018.
u 07:00

Košarkaši Gruda s visokih su 93:73 pobijedili B momčad Zrinjskog u dvanaestom kolu hercegbosanske lige i s osmom pobjedom u devet odigranih susreta potvrdili prvo mjesto na prvenstvenoj ljestvici.

Očekivao se veći otpor Mostaraca, ali su igrači trenera Igora Jelića od samog početka zagospodarili parketom i na kraju stigli do visoke i u potpunosti zaslužene pobjede.

Čapljinci stigli do 8. pobjede

U takvoj igri isticali su se M. i N. Andrijanić, Z. Galić i Šušak, a kod Mostaraca braća Zovko i Pajić. Druga momčad Širokog poražena je u Čapljini i ostala na četvrtom mjestu, dok su Čapljinci stigli do osme pobjede kojom su ostali na drugom mjestu.

Za osmu pobjedu Čapljine najzaslužniji su bili Kuzman s 30 ubačenih poena te Radak koji je dodao 18.

U gostujućem sastavu Batinić je ubacio 22, a Šušak 16 poena. Livno ni nakon dvanaest kola još je zna što je pobjeda.

Uzbudljivo u Tomislavgradu

Imali su prigodu u prošlom kolu jer im je u goste stigla pretposljednja Busovača. Nisu uspjeli i pobjeda je zasluženo pripala gostima u čijim redovima su se isticali Milinović, Hodžić i Topalović, a kod Livna Džepina i Nikolić.

Najuzbudljiviji susret odigran je u Tomislavgradu, gdje su gosti iz Posušja uspjeli 88:81 nakon produžetaka pobijediti momčad Tomislava. Bila je to utakmica s dosta preokreta, ali su na kraju gosti uspjeli slaviti u igri u kojoj su se isticali A. Ramljak (32 poena), Begić (17), Leko (14).

U domaćem sastavu Baković je odigrao svih 45 minuta i ubacio 32 poena.

Posušani su prekinuli uspješan niz Tomislavgrađana i sa sedam pobjeda drže treće mjesto na ljestvici. Rezultati 12. kola hercegbosanske lige: Grude – Zrinjski II 93:73, Čapljina – Široki II 73:70, Livno – Busovača 70:75,

Tomislav – Posušje 81:88 (produžeci).

Poredak: Grude 9-1, Čapljina 8-3, Posušje 7-3, Zrinjski II 6-5, Široki II 6-4, Tomislav 5-6, Ljubuški 2-7, Busovača 3-6, Livno 0-11. •

U posljednjem susretu 17. kola II. regionalne ABA lige Zrinjski je gost Lovćenu na Cetinju. Mostarci odlaze na gostovanje s mnogo optimizma. Igraju dobro i vodeća su momčad u prvenstvu BiH, a u tom natjecanju traže prolaz za završni turnir i borbu za 1. ABA ligu. U prvom njihovu susretu igranom u Mostaru Zrinjski je slavio i trener Hrvoje Vlašić nada se uspjehu i u večerašnjem susretu koji započinje u 18 sati. U proteklih sedamnaest kola Zrinjski je prikupio deset pobjeda i nalazi se na petom mjestu, dok se Lovćen sa sedam pobjeda nalazi pri dnu prvenstvene ljestvice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije