Atletski savez BiH ​

Posthumno priznanje Boži Gagri

18.05.2017.
u 07:00

Na redovnoj Skupštini Atletskog saveza Bosne i Hercegovine, koja je održana u Zenici, sudjelovali su i predstavnici Atletskog kluba Brotnjo iz Čitluka. Od njih smo doznali kako su na Skupštini te sportske asocijacije dodijeljena priznanja osobama zaslužnim za razvoj “kraljice sportova” u Bosni i Hercegovini.

Učinio puno dobra

- Ove godine Atletski klub Brotnjo, točnije naš utemeljitelj i osnivač kluba pokojni Bože Gagro dobio je posthumno priznanje od Atletskog saveza Bosne i Hercegovine. Osim za Atletski klub Brotnjo, pokojni Bože je puno toga učinio i za atletiku u BiH zbog čega mu je i dodijeljeno ovo zaslužno priznanje. Priznanje je preuzeo Ivan Gagro, sin pokojnog Bože - rekli su nam čelnici Atletskog kluba Brotnjo.

Sredinom prosinca 2009. godine pokojni Bože Gagro zajedno sa svojom suprugom Ines, smrtno je stradao u prometnoj nesreći na autocesti Zagreb – Karlovac. Poznat je kao utemeljitelj atletike u Čitluku i osnivač Atletskog kluba Brotnjo. Bože je rođen 1964. godine u Gornjem Velikom Ograđeniku, općina Čitluk. Bio je jedan od najistaknutijih sportskih djelatnika te općine i uspješan atletičar koji je jednostavno živio za atletiku. Budući kako je i kao poduzetnik bio uspješan, svi koji su ga poznavali jako dobro znaju kako je njegovo veliko i plemenito srce uvijek bilo otvoreno i bezgranično spremno pomagati ljudima u potrebi. Uvažavali su ga ljudi koji su bili vezani za atletiku, ali i svi drugi s kojima je na neki način surađivao ili bio u kontaktu.

Predan rad

Svojim, svojim dugogodišnjim predanim radom i iskustvom, djelima i uspjesima, nesebičnom ljubavlju i profesionalnim odnosom prema sportu, a posebice prema mladim zaljubljenicima u atletiku, pokojni Bože Gagro zadužio je cijelu čitlučku općinu i širu zajednicu koja mu je trajno zahvalna, što je potvrdilo i najnovije posthumno priznaje Atletskog saveza BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije