tužne vijesti

Poslije teške bolesti preminuo je bivši hrvatski nogometaš (64). Igrao je za Dinamo, Hajduk i Osijek

svijeća
Pixsabay
03.04.2024.
u 18:43

Tužne vijesti dolaze iz Osijeka, jutros je nakon kratke i teške bolesti u osječkoj bolnici u 64. godini života preminuo bivši vratar Hajduka, tadašnjeg vinkovačkog Dinama i Osijeka Branko Škaro. Škaro je rođen je 9. srpnja 1960. godine u Osijeku.

U niželigašu NK Olimpiji iz Osijeka započeo je vratarsku karijeru, a u Hajduk dolazi 1978., gdje kratko vrijeme nastupa u juniorskoj momčadi. 

Nakon juniorskog staža priključio se seniorima hajduka, no kako je u to vrijeme na golu Hajduka je bila velika konkurencija poput Zorana Simovića, Ivana Pudara i Ivana Budinčevića, Škaro se nije mogao izboriti za prvo mjesto među stativama splitskog kluba. 

Za prvu momčad Hajduka Škaro branio je u devet utakmica, a nakon odlaska iz Splita prelazi u Cibaliju, tadašnji Dinamo iz Vinkovaca gdje brani od  1981. do 1987. godine.

U sezoni 1987./88., Škaro je potpisao za Osijek, da bi potom branio za NK Borovo, a karijeru je završio gdje je i započeo u Olimpiji iz Osijeka.

- Olimpija je nešto više..Olimpija je nešto posebno"
Branko Škaro
Njegove riječi koje će zauvijek biti zapamćene. 
U bogatoj karijeri branio je boje i Osijeka, Hajduka i Cibalije, ali najviše je volio svoju i našu Olimpiju!
S velikom tugom se opraštamo od naše legende i golmana,
Obitelji izražavamo iskrenu sućut - napisali su iz Olimpije. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije