Prijateljski susreti HOK Magic Ice Domaljevac s odbojkašima iz Zagreba, Osijeka i Varaždina

Posavina rasadnik talentiranih odbojkaša koji nerijetko završe u klubovima u RH

storyeditor/2024-01-22/orasje.png
23.01.2024.
u 16:33

Iako je u tijeku odbojkaška zimska stanka, posljednjih desetak dana zaljubljenici u odbojku u Sportskoj dvorani fra Martina Nedića u Orašju imali su prigodu pogledati vrhunske odbojkaške mečeve klubova koji su u samom vrhu Hrvatske odbojkaše lige.

Nakon prijateljskih pripremnih odbojkaških susreta s ekipama HOK Mladost iz Zagreba te MOK Mursa iz Osijeka, odbojkaši HOK Magic Ice iz Domaljevca treću su prijateljsku utakmicu odigrali pred posavskom publikom s odbojkašima OK Cratis iz Varaždina, piše Večernji list BiH.

Briljirale mlade snage

Prvi susret sa zagrebačkim odbojkašima, podsjetimo, Domaljevčani su izgubili, po setovima bilo je 3:1 za goste iz Hrvatske, no, već u sljedećem susretu s odbojkašima osječke Murse HOK Magic Ice je briljirao, vratio se u formu i pobijedio. Domaljevčani su bili bolji u sva tri seta (3:0). Odličnim su se protivnikom pokazali i kroz susret s Varaždincima te su u dogovorena četiri seta zabilježili neriješenih 2:2.

Susret u Orašju s OK Cratis iz Varaždina bio je posebno zanimljiv jer su gosti najprije poveli u prva dva seta, da bi u nastavku treći set dobio Magic Ice, kao i četvrti, iako je u igru tijekom trećeg seta trener Domaljevčana Zlatko Ivić uveo mlade snage kluba.

- Ovo je samo pokazatelj da smo se vratili u punu formu i spremno dočekujemo nastavak Premijer lige - kazao je kapetan HOK Magic Ice Domaljevac Davor Dominković.

Treneri Varaždina Ivica Đolonga i Osijeka Mario Teppert zahvalili su na pozivu za dolazak u Orašje, kao i na odličnoj organizaciji susreta.

Nisu bez razloga odbojkaši iz Zagreba, Osijeka i Varaždina došli u Orašje odigrati nekoliko susreta jer poznato je kako je Posavina rasadnik talentiranih odbojkaša koji nerijetko završavaju u klubovima u Hrvatskoj.

Tako trenutačno u ekipi osječke Murse igraju Marko Oršolić iz Tolise i Matej Ivić iz Domaljevca, dok su u redovima zagrebačke Mladosti Ivo Ivić i mladi Arman Smajlović. Ponovno su mladi igrači zapeli za oko trenerima hrvatskih klubova, no još je preuranjeno govoriti o imenima tih odbojkaša.

- Politika našeg kluba takva je da igračima uvijek dajemo priliku u sportskom napredovanju - tvrdi trener Ivić.

Derbi u Odžaku

Nakon prijateljskih pripremnih utakmica slijede redoviti treninzi kluba. U prvom susretu nastavka natjecanja Premijer lige BiH odbojkaške snage odmjerit će trenutačno dva najbolja odbojkaška kluba u BiH, i to oba iz Posavske županije.

Podsjetimo, prvo mjesto na ljestvici trenutačno zauzima OK Napredak iz Odžaka, dok je na drugom HOK Magic Ice Domaljevac. Posavski i derbi prvenstva BiH igrat će se u Odžaku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije