NBA liga

Ponovno double-double učinak Dragana Bendera

24.01.2019.
u 07:25

Drugi put u nizu mladi Čapljinac Dragan Bender bio je u startnoj petorci srbijanskog trenera Igora Kokoškova u majici Phoenix Sunsa i odigrao jako dobro unatoč visokom porazu njegove momčadi u Arizoni, 118:91, od Šarićevih Timberwolvesa. Bender dobro koristi svaku minutu, izgleda kako konačno dobiva pravo povjerenje kod srbijanskog trenera, a svoju minutažu opravdava sve boljom igrom.

Pola sata na parketu

Bender je ponovno pružio solidnu igru i ostvario double-double učinak. Na parketu je proveo pola sata i upisao 13 poena i ostvario 10 skokova te imao i dvije asistencije, uz 50-postotni šut za dva poena. Individualni učinak Dragana Bendera, unatoč visokom porazu njegove momčadi, bio je bolji od učinka hrvatskog reprezentativca Darija Šarića, čija je momčad slavila visoku pobjedu u ovom susretu. Nažalost, momčad Dragana Bendera najgora je momčad lige, ali mladi hrvatski košarkaš, unatoč svemu, pokazao se kao veliki potencijal u najjačoj ligi svijeta. Kako jedno vrijeme nije bio u prvom planu i nije imao dovoljnu minutažu, ljubitelji Sunsa imali su sve manje vjere u mogućnosti mladog Čapljinca.

U NBA ligi nastupa šest hrvatskih košarkaša i svojim igrama daju zapažen obol svojim momčadima.

Važne karike

Bojan Bogdanović, Mario Hezonja, Ivica Zubac, Dario Šarić, Ante Žižić i Dragan Bender važne su karike u svojim momčadima, upravo kao i bh. reprezentativni centar Jusuf Nurkić. Poslije Mirze Teletovića, drugi je to bh. košarkaš koji nastupa u NBA ligi. Div iz Živinica vladar je reketa u svom Portlandu. U posljednjem susretu svoje momčadi, unatoč porazu, bio je odličan i upisao 22 poena uz 15 skokova. Njegova forma također je u usponu. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije